Annonce
Sport

Kommentator: Neymar-transferballade rokker PSG-hierarki

Martin Bureau/Ritzau Scanpix

Neymars flirteri med et skifte væk fra Paris Saint-Germain rokker ved hierarkiet og svækker klubbens mulighed for succes i Champions League, mener kommentator.

Champions League-sæsonen byder på et fodboldbrag, når Paris Saint-Germain tager imod Real Madrid onsdag aften i den første kamp i gruppespillet.

Mens Real Madrid har haft masser af succes i den største europæiske klubturnering, har det knebet gevaldigt for PSG trods forstærkninger for flere milliarder kroner i de senere år.

PSG skal heller ikke regne med at stryge til tops i denne sæson, vurderer Niels Christian Frederiksen, der er kommentator på Viasat.

En af årsagerne skal findes i balladen om stjernespilleren Neymar, som sommeren igennem er blevet rygtet væk og videre til især sin tidligere arbejdsgiver FC Barcelona.

- Jeg tror ikke på PSG, fordi der er denne her saga med Neymar. Det er så tydeligt, at han vil væk, og ledelsen vil af med ham. Det gør, at der er noget uro.

- Mon ikke PSG kommer videre fra gruppespillet, og så må vi se derfra. Men jeg har bestemt ikke PSG blandt de store favoritter, siger Niels Christian Frederiksen.

PSG-klubejer Nasser Al-Khelaifi, som kom til i 2011, har investeret mange penge i nye spillere i de seneste år, men han er måske ved at miste tålmodigheden med Neymar, som har været ramt af skader og involveret i flere kedelige disciplinærsager.

Neymar indledte sæsonen med tre dages karantæne i den franske liga for at slå ud efter en fan, og brasilianeren er heller ikke med i de to første kampe i Champions League på grund af karantæne for at have kritiseret fire dommere.

- Det virker som om, at Al-Khelaifi ikke er så begejstret for alle Neymars eskapader. Det mest sandsynlige er, at han bliver solgt. Han vil også selv væk, siger Niels Christian Frederiksen.

Neymars adfærd svækker hierarkiet i PSG, mener fodboldkommentatoren.

- Der bliver nogle ting omkring det her fine hierarki, som altid skal fungere i en fodboldklub, og som der er blevet rokket ved.

- Nu er Dani Alves, der var Neymars tro væbner, også forsvundet og skiftet til Sao Paolo, så Neymar er blevet lidt isoleret. Og der har tidligere været lidt konflikter med Edinson Cavani.

- Man kunne godt forestille sig et scenarie, hvor Mbappe bliver den øverste i hierarkiet.

- Det vil Neymar ikke have det godt med, da han netop skiftede til PSG, fordi han var træt af at være nummer to i Barcelona efter Lionel Messi.

- Det mest realistiske er, at hierarkiet forskubber sig, så Mbappe bliver den store stjerne i Paris, mener Niels Christian Frederiksen.

PSG-træner Thomas Tuchel har hele sommeren håbet på, at Neymar blev i klubben, og han viser stadig angriberen stor tillid.

- Jeg er meget tilfreds med, hvordan det endte, siger Tuchel om Neymars transfercirkus.

Med 52 mål i 59 kampe siden sommeren 2017 har Neymar bevist, at han er en afgørende spiller for PSG, og han lover at dedikere sig til klubben i de kommende måneder.

- Jeg er 100 procent fokuseret på PSG. Jeg vil give alt, som jeg har gjort det i alle de klubber, jeg har spillet for, siger Neymar.

Mens Neymar er ude med karantæne, så må PSG også undvære angriberne Edinson Cavani og Kylian Mbappe, der er ude med skader.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: En flot økonomisk julegave til Skjern

Det er en flot julegave i utide, Skjern står til at modtage; en julegave, der på sigt kan komme til at betyde meget for byens - og hele kommunens - musikliv. I Dagbladet kan vi fortælle, at Realdania har givet arbejdsgruppen bag Remisen Skjern tilsagn om 850.000 kroner til at redde byens gamle remise. Målet er, at der i løbet af de næste år skal skabes et nyt spillested i det tidligere garageanlæg for tog. Og Realdania må virkelig tro på ideen; arbejdsgruppen havde kun søgt om 750.000 kroner, men fonden har valgt at lægge 100.000 kroner oven i, så nu har Remisen Skjern 850.000 kroner til at gå i gang med at sikre bygningens klimaskærm. Planen er at gå i gang med at tætne taget og lukke huller i murværket til foråret. Dermed ser der ud til, at den 100 år gamle bygning reddes, og det er godt af flere grunde. Remisen er et levende minde om den faktor, der mere end nogen anden har skabt Skjern - nemlig jernbanen. Det ville være sørgeligt, hvis den karakteristiske bygning skulle forsvinde. I Ringkøbing er der vist stadig en del, der ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at redde Ørnhøjbanens gamle remise. Til gengæld er det så lykkedes at redde det gamle elektricitetsværk og gøre Generator til et spillested af betydning for hele kommunen. Mon ikke det også kan lade sig gøre i Skjern; Remisen har i alt fald de rammer, der skal til for at skabe et spændende kulturmødested midt i byen. Der er lang vej endnu, meget skal afklares, men med 850.000 kroner på bogen er projektets realisering kommet et vigtigt stykke længere; ikke mindst vil Realdanias donation give initiativtagerne endnu mere blod på tanden. I det hele taget er der grøde i miljøet omkring Vestjyllands traditionelle transport-rygrad, Længdebanen. I Tarm er man i fuld gang med forvandle den gamle stationsbygning til et kulturelt mødested, og i Ringkøbing arbejder man også med tilsvarende planer i den fredede stationsbygning. Til næste år er det i øvrigt 145 år siden, længdebanen åbnede for trafik. Et bedre bevis på dens fortsatte relevans end de forskellige kulturprojekter, der er på vej i dens uudnyttede bygninger, kan man ikke få.

Skjern

3F sammenligner overenskomster i omstridt sag: Fyldt med fejl, lyder kritikken fra Kristelig Arbejdsgiverforening

Annonce