Rejser

Kommentar: Tag kun en lille bid af L.A. og bliv gladere

Man keder sig aldrig i Venice Beach, for ikke mindst på stranden er der altid et eller andet at kigge på. Foto: Matteo Paganelli/Wikimedia Commons

Englenes By, Dream City, City of Flowers and Sunshine, The Big Orange - eller bare L.A.

Los Angeles på den amerikanske vestkyst fascinerer folk over hele verden. Har man adgang til et fjernsyn, kan man næste ikke undgå at se filmscener fra den californiske by, USA's næststørste efter New York. Ofte glamourøse scener, og sådan vil de fleste lokale selvfølgelig også gerne se deres by.

Som turist i Los Angeles kan man dog ikke undgå at bemærke, at ikke alle har succes med at tjene kassen, og måske fylder synet af trøstesløse, nedslidte boligområder mere end rimeligt i mit hoved, men på bundlinjen står, at trods seks-syv korte besøg i byen har jeg ikke haft oplevelser, der tilsammen har gjort, at jeg absolut må tilbage. Det er en by, jeg flyver til for at komme til andre steder i det vestlige USA.

Sagen er nemlig, at konkurrencen på flyruter mellem en række europæiske hovedstæder og Los Angeles er så hård, at man ofte kan købe en returbillet til omkring 3000 kroner inklusive bagage og endnu mindre, hvis man kan klare sig med en kabinekuffert. Få byer i USA er billigere at flyve til, selv om distancen er meget kortere.

På det seneste har jeg læst både bøger og artikler om Los Angeles, og jeg er kommet til den konklusion, at jeg har "angrebet" byen på den helt forkerte måde, men sikkert ikke ulig de fleste andre turister: Vi kommer med en liste over attraktioner, vi vil se eller opleve, men uden tanke for, hvor ufattelig stor byen er. Tiden går med transport, frustrationer over at holde i kø på sekssporede motorveje og at finde parkering, når man endelig når frem til målet.

Los Angeles har ikke som europæiske storbyer et veldefineret centrum af den simple grund, at den består af en masse småbyer, som er vokset sammen, og som er forbundet af et kolossalt motorvejsnet. Så fidusen er - tror jeg - at man på forhånd skal beslutte sig for at besøge en eller to småbyer, der kan have navne som Hollywood eller Beverly Hills for nu at tage de to bedst kendte. Find et hotel midt i den lille by - så kan man gå eller cykle rundt til det hele og spilder ikke tiden på transport.

Jeg vil selv vælge Venice, og nej, det er ikke et insider-tip, for stranden er den mest populære i hele Los Angeles, og hundredtusinder af turister kommer hvert år forbi, men byen på otte kvadratkilometer tilbyder bare så meget inden for kunst, kultur, shopping, restauranter, barer og underholdning, at den er svær at komme uden om.

Jeg vil kunne lade mig underholde gratis en hel dag fra tidlig morgen til sen aften på den to en halv kilometer lange Venice Beach Boardwalk, hvor alt kan ske, og hvor alt sker. En 75-80-årig på rulleskøjter i noget, der mest ligner klovnetøj, og med kæmpesolbriller smykket med glimmer, tryllekunstnere, jonglører, unge og gamle, der kommer alene for at vise sig frem, bodybuilderne i den udendørs Muscle Beach Gym, hvor Arnold Schwarzenegger trænede, da han var stærk mand på film - det giver ikke mening at remse op, men kom selv og lad dig overraske.

I øvrigt: Hvis man alligevel skal holde formen ved lige, koster det blot 10 dollar (under 70 kroner) for heldagsadgang til Muscle Beach Gym, verdens formentlig mest berømte udendørs fitnesscenter, hvor man kan svede med udsigt til Stillehavet.

Venice var tænkt som et mini-Venedig med kanaler og gondoler, men planen blev aldrig fuldført. Til gengæld blev byen noget helt andet, og det skal vi måske ikke være så kede af.

0/0
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Hilde-sagen diskuteret i udvalg: Loven er overholdt siger udvalgsformand

112

Veteranbil ødelagt af ild: Folkevognsrugbrød brød i brand

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Danmark For abonnenter

En uendelig krig - med sprækker i ufreden

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing For abonnenter

Ringkøbing K's eneste beboer drømmer om naboer: Jeg vil så gerne dele alt det her med andre

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen