Annonce
Sport

Kommentar: Kasper Hjulmand gemmer sin kanin i ukendt hat

Disse fire er stensikre EM-deltagere: Christian Eriksen, Martin Braithwaite, Daniel Wass og Yussuf Poulsen. Foto: REUTERS/Ronen Zvulun

Da Åge Hareide for tre år siden udtog sin trup til VM-slutrunden i Rusland, stod spilleragenter og spillerne selv på nakken af hinanden for at oplyse omverdenen om uretfærdigheden i, at netop de var blevet forbigået til den endelige trup.

Det skete enten med direkte udtalelser eller med bitre hints på de sociale medier. I sidste ende sad man med en fornemmelse af, at spillere som Nicklas Bendtner, Andreas Bjelland og Daniel Wass hver for sig havde gjort det svært for sig selv.

Man kan enten gøre sig umulig i forhold til kollektivet eller bliver fravalgt på grund af skader. Det sidste kan man ikke gøre noget ved. Bendtner og Bjelland følte, at de havde gjort sig fortjent til truppen, som skulle de modtage en elefantorden.

Annonce
Leif Rasmussen, signaturskribent i fodbold for JF Medier.

Åge Hareide måtte se iskoldt på, om de var klar til at præstere på højeste niveau eller ej. Spørg bare Bo Johansson, der før EM-slutrunden i 2000 i Holland og Belgien udtog seks-syv mand, som aldrig kom i kamp, fordi de ikke var klar til at spille.

Når Kasper Hjulmand tirsdag aften direkte fra Carlsberg på TV3+ udtager de 26 navne, der skal til EM, så vil der formentlig ikke blive den store krig efter udtagelsen.

Men der kan sagtens være spillere, som egentlig har fortjent udtagelse, men som bremses af skader på det forkerte tidspunkt.


Bendtner og Bjelland følte, at de havde gjort sig fortjent til truppen, som skulle de modtage en elefantorden.


Andreas Christensen har pådraget sig en fiberskade og er en af hjørnestenene i den danske startopstilling. I weekenden måtte Brentfords Christian Nørgaard forlade opvarmningen før playoff-kampen mod Bournemouth.

Det er foreløbig de udfordringer, som kan volde Kasper Hjulmand hovedbrud. Ser man bort fra de problemer, så må disse tyve være sikre inden udtagelsen:

Målmænd:

Kasper Schmeichel, Jonas Lössl og Frederik Rønnow.

Forsvarere:

Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Joachim Andersen, Simon Kjær, Joakim Mæhle, Nicolai Boilesen, Daniel Wass.

Midtbane:

Christian Eriksen, Mathias Jensen, Mikkel Damsgaard, Pierre Emile Højbjerg, Thomas Delaney.

Angribere:

Andreas Skov Olsen, Jonas Wind, Martin Braithwaite, Robert Skov, Yussuf Poulsen.

Her mangler der altså seks mand og JF Medier vurderer, at det kan blive følgende spillere:

Jens Stryger (forsvar), Jens Jønsson (midtbane), Christian Nørgaard (midtbane), Lasse Schöne (midtbane), Kasper Dolberg (angriber), Marcus Ingvartsen (angriber).

Kasper Dolberg og Lasse Schöne er formentlig blandt dem, der sidder på de yderste mandater.

Her må Kasper Hjulmand spekulere kraftigt over, om Andreas Cornelius, Mikael Uhre eller Rasmus Falk vil kunne bidrage med ekstraordinære specielle kompetencer, der kan blive brug for i stedet for Kasper Dolbergs eller Lasse Schönes. Pione Sisto har ikke leveret tilstrækkeligt til at være kandidat. Andreas Cornelius i topform er selvskreven, men har han haft for mange skader?

Henrik Dalsgaard får svært ved at kante sig ind, selv om han spillede en stor rolle i Hareides system. Først i lørdags fik Dalsgaard spilletid igen efter ugers skadespause i Brentford og han konkurrerer med Jens Stryger, der ligesom Joakim Mæhle kan spille begge backs.

Så er der mere dark horse i Alexander Bah, der med sin dynamik har været stenfast mand hos Slavia Prag.

Mathias Zanka Jørgensen er kommet tilbage hos FCK og har igen proklameret, at han er en spiller til de store kampe - altså ikke god nok til en udekamp i Horsens eller Hobro. Men hans niveau er faldet. Han får det svært og Brøndbys Andreas Maxsø har overhalet ham indenom.

Lukas Andersen og Patrick Mortensen har potentiale, men kommer til at mangle den sidste meter.

Det er nu op til Kasper Hjulmand at trække bare en enkelt kanin op af hatten. Vi har nævnt dem.

Og så kan flere skader frem til EM-premieren mod Finland den 12. juni i øvrigt vælte både tue og læs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Vestjylland

Sygeplejersker strejker fra på lørdag: Her er de midtjyske afdelinger, der bliver ramt

Annonce