Annonce
Sport

Komet sætter norsk tennis på verdenskortet

Thomas Samson/Ritzau Scanpix

Casper Ruud er fulgt i sin fars fodspor og kan blive Nordens bedste spiller, vurderer norsk idrætschef.

Når Caroline Wozniacki en dag stopper karrieren, bliver det formentlig i Norge, at man skal lede efter det næste store tennisnavn i Norden.

Casper Ruud har fået sit gennembrud det seneste år og er rykket op som nummer 63 i verden.

Ruud er allerede den bedste nordiske spiller på herresiden, da hverken Sverige, Danmark, Island eller Finland råder over spillere i top-100.

Øivind Sørvald, som er idrætschef i Norges Tennisforbund og arbejder tæt sammen med Casper Ruud, er stolt over kometens udvikling.

- Tænker man på, hvordan Caroline Wozniacki har sat dansk tennis på verdenskortet, så er Casper allerede på vej til at sætte Norge ind på det internationale tenniskort.

- Det her er en start på en Wozniacki-historie for Norge, siger Sørvald.

Dog vil idrætschefen ikke sætte overliggeren alt for højt, da Ruud så kun vil kunne skuffe.

- Jeg er altid meget forsigtig med at sige, at Casper Ruud kan blive nummer et i verden. Det skaber forventninger, og jeg synes allerede, at han har gjort det over forventning.

- Vi håber, at han kan komme i top-10 i verden. Det tager tid. Men han er ung, og kan godt komme i top-30, og så må vi se. Vi må bare være tålmodige.

- Det, han allerede har gjort nu, er, at han har skabt en enorm entusiasme i norsk tennis, forklarer Øivind Sørvald.

Ruud har stort set forbedret alle de ting, han kunne. Og det skyldes især et ophold på Rafael Nadals akademi på Mallorca.

- Casper returnerer meget bedre, og han er blevet bedre med baghånden. Så de svagheder, han havde sidste år, har han ikke i år. I tillæg er serven, forhånden og fodarbejdet blevet bedre.

- Det betyder, at han nu er en mere komplet spiller, end han var for et år siden. Det er fordi, han er så gearet på at udvikle sig hele tiden og til hver eneste træning, siger Øivind Sørvald.

Casper Ruuds far, Christian Ruud, som er tidligere topspiller og lå nummer 39 i verden på sit højeste, træner sin søn.

Den tidligere danske topspiller Michael Mortensen kan se store ligheder mellem far og søn.

- Casper er lidt den samme type spiller som sin far. En rigtig baglinjespiller med en imponerende fysik. Han er god til at administrere de våben, han har til rådighed.

- Han har haft et par sæsoner, hvor det har været lidt svært. Men i år er forløsningen kommet.

- Det er dejligt for norsk og nordisk tennis, at der er kommet en spiller, der holder det niveau, som han befinder sig på i øjeblikket, siger Mortensen.

Han har lige nu svært ved at se Ruud komme op i nærheden af top-10.

- Jeg synes, han skal have nogle flere færdigheder, før han kan komme længere op ad ranglisten. Men det kan også komme.

- Han spiller med masser af selvtillid, og hvis han kan holde momentum og fortsætte med at arbejde med de små detaljer, så kan han godt komme blandt de 50 bedste i verden.

- Og når han derop, så kan alt ske, fordi han er stadig nysgerrig og i stand til at udvikle sig, vurderer Mortensen.

Ruud gik søndag videre fra første runde i grand slam-turneringen French Open, hvor nordmanden besejrede lettiske Ernests Gulbis med 6-2, 7-6, 6-0.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce