Annonce
Ringkøbing

Kom til vælgermøde: Unge vil debattere klima, uddannelse og flygtninge

Der vil være masser af unge mennesker på stolerækkerne til vælgermødet på mandag, hvor de unge har valgt temaet, men alle andre er også velkomne på Fjordvang Efterskole. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Fjordvang Efterskole og Dagbladet tager forskud på valgkampen og inviterer til vælgermøde, hvor de unge har bestemt, hvilke temaer, der skal diskuteres
Annonce

Velling: Selv om eleverne på Fjordvang Efterskole ikke er gamle nok til at stemme til det kommende folketingsvalg, slipper de ikke for at tage stilling.

Mandag 29. april klokken 19 slår skolen dørene op for et åbent vælgermøde, hvor de unge sætter dagsordenen.

Det betyder, at det på forhånd er bestemt, at folketingskandidater fra alle partier skal forholde sig til spørgsmål om klima, uddannelse og flygtninge. Ordstyrer bliver Dagbladets chefredaktør Gudrun Pedersen, som vil holde politikerne på sporet.

- Som skole forsøger vi at sætte demokratisk dannelse på tapetet. Det er vigtigt, at vores elever også får indsigt i politik, og derfor har vi valgt at være vært for et vælgermøde, hvor både de unge og alle andre får lejlighed til at møde politikerne og deres holdninger, siger forstander Jacob G. Jørgensen om begrundelsen for at melde sig som vært for arrangementet.

Forstanderen tror på, at det gør en forskel at komme tæt på politikerne og opleve dem som mennesker og ikke en overskrift i en avis eller en nyhedsudsendelse.

Nogle af eleverne er politisk interesserede, og andre er mere ligeglade. Men det fælles mål for skolen er at lytte til de forskellige politiske holdninger og forholder sig til dem.

I forbindelse med vælgermødet vil der blive holdt et prøvevalg blandt efterskoleeleverne både før og efter mødet for at se, om det har flyttet de unges stemme.

Eleverne fra Fjordvang møder op som en del af undervisningen. Vestjylland Højskole har også meldt deres ankomst, og så er alle andre også velkomne til at deltage i vælgermødet, hvor der bliver rig lejlighed til at stille spørgsmål til kandidaterne.

Arrangementet foregår i Fjordvang Efterskoles hal, Velling Kirkeby 48, 6950 Ringkøbing, fra klokken 19-21.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Esmark ansætter fire nye medarbejdere

Annonce