Ringkøbing

Kom til sommerspinning under åben himmel i Ringkøbing

Henrik Ringgaard er medarrangør og én af seks spinning-instruktørere til sommerens udendørs spinning-dag. Arkivfoto
Lørdag den 27. juli byder ROFI og Bike Academy Danmark velkommen i det grønne til en dag sved, musik og massere af kilometer i benene til Ringkøbings første Open Air Cycling-arrangement.

RINGKØBING: Hvor mange gange har du siddet og hamret afsted indendørs på en spinningcykel, så sveden drev af dig? Ofte eller måske næsten aldrig?

Hvad enten du er nybegynder eller rutineret spinningcyklist, så kan du være med til en den udendørs spinning-begivenhed Open Air Cycling den 27. juli ved Ringkøbing Svømmehal arrangeret af ROFI-Centret og Bike Academy Danmark.

Her kan man prøve kræfter med op til seks timers spinning med kyndig vejledning og motiverende tilråb og musik fra seks spinninginstruktører – heraf to fra lokalområdet.

- Vi plejer at sidde inde i en sal og svede, men når vi har vejret til det, så er det sjovt at gøre udenfor, siger medarrangør og spinningsinstruktør Henrik Ringgaard.

For humørets skyld

Begivenheden har ikke som formål at skubbe til folkesundheden i Ringkøbing, men om at give sved på panden og opadvendte mundvige.

- Formålet er bare at have det fedt. Det skal være at have det sjovt, og så skal man opleve, at indendørs cykling også kan være sjovt udenfor. Det er en helt anden oplevelse at kunne mærke solens stråler og vinden i håret, siger Henrik Ringgaard.

Her kan placeringen ved svømmehallen måske være en medvirkende faktor. Foruden udsigten ud over Ringkøbing Fjord bliver der nemlig også rig mulighed for afkølende dukkerter, hvis man skulle komme til at trænge.

Dagen bliver kørt med spinningtimer på hver 50 minutter og dertil ti minutters pause til at få forfriskninger eller til at skifte rytter, hvis man har lyst til det. Sidste tur varer 60 minutter, men det er helt op til hver enkelt, hvor hård timen skal være, forklarer han.

- Det fede er sådan set, at selv nybegyndere kan komme og være med, for det er ikke os, der bestemmer, hvor meget belastning der skal på. Det er helt op til folk selv, siger Henrik Ringgaard.

Første gang i Ringkøbing

Prisen for at deltage hele dagen og låne en af de 50 spinningcykler er på 690 kroner, men der er også mulighed for at vælge tre timer til en pris på 345 kroner, hvis man har mere lyst til det. Det er desuden muligt at dele spinning-timerne mellem venner og familie, hvis man ønsker det.

Selvom begivenheden ligger midt i sommerferien, hvor flere ringkøbingensere kunne tænkes feriere udenfor kommunen, så regnes det ikke for et problem hos arrangørerne, som håber at kunne tiltrække både turister og andet godtfolk. Og skulle vejret bliver dårligt, så har man en løsning i ærmet.

- Men den vil jeg ikke fortælle mere om nu, siger Henrik Ringgaard.

Arrangementet så dagens lys i 2017 og har siden turneret rundt i landet i byer som Struer, Aarhus, Vejle og Roskilde – og nu for første gang i Ringkøbing.

Foruden spinning vil der også være mindre aktiviteter arrangeret af ROFI-Centret.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Farlige fund i Fiskeriets Hus: Storebror ville ikke røre krabberne - men femårige Anker er ikke bange

Vestjylland

Verdensstjerner lægger nok engang vejen omkring Nørre Vosborg

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing-Skjern

Søren Elbæk til nye ministre: Kom og se, hvorfor vi har brug for en 2+1-vej

Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Annonce