Annonce
Ringkøbing

Kom til sommerspinning under åben himmel i Ringkøbing

Henrik Ringgaard er medarrangør og én af seks spinning-instruktørere til sommerens udendørs spinning-dag. Arkivfoto
Lørdag den 27. juli byder ROFI og Bike Academy Danmark velkommen i det grønne til en dag sved, musik og massere af kilometer i benene til Ringkøbings første Open Air Cycling-arrangement.

RINGKØBING: Hvor mange gange har du siddet og hamret afsted indendørs på en spinningcykel, så sveden drev af dig? Ofte eller måske næsten aldrig?

Hvad enten du er nybegynder eller rutineret spinningcyklist, så kan du være med til en den udendørs spinning-begivenhed Open Air Cycling den 27. juli ved Ringkøbing Svømmehal arrangeret af ROFI-Centret og Bike Academy Danmark.

Her kan man prøve kræfter med op til seks timers spinning med kyndig vejledning og motiverende tilråb og musik fra seks spinninginstruktører – heraf to fra lokalområdet.

- Vi plejer at sidde inde i en sal og svede, men når vi har vejret til det, så er det sjovt at gøre udenfor, siger medarrangør og spinningsinstruktør Henrik Ringgaard.

For humørets skyld

Begivenheden har ikke som formål at skubbe til folkesundheden i Ringkøbing, men om at give sved på panden og opadvendte mundvige.

- Formålet er bare at have det fedt. Det skal være at have det sjovt, og så skal man opleve, at indendørs cykling også kan være sjovt udenfor. Det er en helt anden oplevelse at kunne mærke solens stråler og vinden i håret, siger Henrik Ringgaard.

Her kan placeringen ved svømmehallen måske være en medvirkende faktor. Foruden udsigten ud over Ringkøbing Fjord bliver der nemlig også rig mulighed for afkølende dukkerter, hvis man skulle komme til at trænge.

Dagen bliver kørt med spinningtimer på hver 50 minutter og dertil ti minutters pause til at få forfriskninger eller til at skifte rytter, hvis man har lyst til det. Sidste tur varer 60 minutter, men det er helt op til hver enkelt, hvor hård timen skal være, forklarer han.

- Det fede er sådan set, at selv nybegyndere kan komme og være med, for det er ikke os, der bestemmer, hvor meget belastning der skal på. Det er helt op til folk selv, siger Henrik Ringgaard.

Første gang i Ringkøbing

Prisen for at deltage hele dagen og låne en af de 50 spinningcykler er på 690 kroner, men der er også mulighed for at vælge tre timer til en pris på 345 kroner, hvis man har mere lyst til det. Det er desuden muligt at dele spinning-timerne mellem venner og familie, hvis man ønsker det.

Selvom begivenheden ligger midt i sommerferien, hvor flere ringkøbingensere kunne tænkes feriere udenfor kommunen, så regnes det ikke for et problem hos arrangørerne, som håber at kunne tiltrække både turister og andet godtfolk. Og skulle vejret bliver dårligt, så har man en løsning i ærmet.

- Men den vil jeg ikke fortælle mere om nu, siger Henrik Ringgaard.

Arrangementet så dagens lys i 2017 og har siden turneret rundt i landet i byer som Struer, Aarhus, Vejle og Roskilde – og nu for første gang i Ringkøbing.

Foruden spinning vil der også være mindre aktiviteter arrangeret af ROFI-Centret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Annonce