Tarm

Kom til krigerdage på Bork Vikingehavn: Oplev kampen om Bork-Spyddet

Vikingerne kommer til at kæmpe, som de gjorde det for 1.000 år siden, når der er vikingedage på Bork Vikingehavn. Pr-foto
For sjette gang indtager vikingekrigere Bork Vikingehavn, når der er krigerdage i bededagsferien.

Bork Havn: Kampklare vikinger kommer til krigerdage i bededagsferien 17. og 18. maj på Bork Vikingehavn. Her kan du opleve, hvordan de øver teknikker og kæmper mod hinanden for at vinde det prestigefyldte Bork-Spyd - vandrepokalen, der gives til vinderen af krigerdagene.

Det er sjette gang, at Bork Vikingehavn afholder krigerdage. Der kommer til at være omkring 50 vikinger på vikingehavnen - hvoraf næsten 30 er vikingekrigere. Du kan også komme helt tæt på krigerne, når de fortæller om vikingetidens kampe og viser deres våben frem.

Oplev et vikingeskib

Selvom de fleste tænker på store slag, drabelige kampe og kæmpe vikingekrigere, når de tænker på vikingetiden, så var størstedelen af vikingerne bønder, og når mændene var på togt, så var det kvinderne, der sørgede for, at livet gik videre derhjemme. Når du besøger Bork Vikingehavn til krigerdage, kan du også besøge de vikingefamilier, der er flyttet ind i husene. Se, hvordan de laver mad, arbejder med tekstiler og læder og meget mere. For de mindste er der også mulighed for selv at kæmpe som en viking. Krigerskole er for børn mellem seks og ni år. Her kan børnene kæmpe mod hinanden med træsværd og lære, hvordan de skal holde skjoldet for at beskytte sig bedst muligt. Børnene får også mulighed for at få smurt stemmebåndene, når de skal lære at brøle, så de kan skræmme fjenden. Børnene kan også prøve at skyde med bue begge dage. Ungerne kan også sejle de små skibe i kanalen og gå om bord på et rigtigt vikingeskib.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce