Annonce
Skjern

Kom til foredrag om Jeppe Aakjær i Skjern

Bliv klogere på Jeppe Aakjærs digtning og kulturelle betydning, når professor Johs. Nørregaard Frandsen fortæller om hans liv ved et foredrag i Skjern. Arkivfoto

Skjern: Bliv klogere på Jeppe Aakjærs digtning og kulturelle betydning, når professor Johs. Nørregaard Frandsen fortæller om hans liv torsdag 14. november kl. 19.30 i Skjern Vindmølle, Marupvej 25 A.

Jeppe Aakjærs (1866-1930) forfatterskab er meget betydeligt i dansk litteratur, og hans digte helt centrale i den folkelige sang. Tænk bare på "Jens Vejmand", "Jeg bærer med Smil min Byrde" og "Jeg er Havren". Jeppe Aakjær spillede en stor rolle i sin samtid, hvor industrialisering prægede land og by. Han forsvarede naturen, livsudfoldelsen og de svages ret. Han kæmpede for historiens og traditionens ret mod den åndløse og grådige økonomiske udnyttelse, han så i sin samtid.

Jeppe Aakjær virkede som forfatter, debattør, foredragsholder og kulturperson. Foredraget vil indkredse og give eksempler på denne søgende sjæls liv og værk. Arrangør af foredraget er Skjern-Egvad Museumsforening i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Museum.

Det koster 50 kroner at deltage.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce