Annonce
Tarm

Kom tæt på naturen på Lønborg Hede

Lønborg Hede byder på unik natur, hvor man kan være heldig at spotte både traner og krondyr. PR-foto

Lønborg: Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening inviterer søndag 8. september til Naturens Dag på Lønborg Hede. Her vil der være masser af aktiviteter fra kl. 10 på Mergelgravene på Bjerregårdsvej.

- Her vil børn og forældre blandt andet kunne hjælpe hinanden med at lave en fiskestang og prøve den af i mergelgravene, og hvis vejrforholdene er til det, vil der blive tændt bål, så der er mulighed for at bage et snobrød eller grille en pølse. Der vil også kunne brygges en kop kaffe, siger Steffi Ibsch fra Lønborg Hedelaugets bestyrelse i en pressemeddelelse.

Dagen byder også gåture omkring mergelgravene og guidede ture ud i Ib's Have, hvorfra man kan være heldig at se både traner og krondyr.

- Både Friluftsrådet og vi håber, at både voksne og børn vil kigge ud til os og nyde dagen. Det vil være en god idé at tage madkurven med. Tag eventuelt en stol med, da der kan være optaget ved Naturstyrelsens borde og bænke, siger Steffi Ibsch.

Både børn og voksne er velkomne til Naturens Dag. PR-foto
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce