Annonce
Ringkøbing

Kom med til ulveland: Ulveture fra Lystbækgaard gentages

Ulveturen Velkommen i ulveland foregår i hedelandskabet omkring Lystbækgaard. Pressefoto
Ulveturisme giver anledning til god og rolig dialog om ulven i den vestjyske natur, sige ulveguiden.

Ulfborg: Skærtorsdag og påskelørdag byder ulveguide velkommen i ulveland

Ulvens tilstedeværelse i de vestjyske plantager har skabt interesse for guidede vandreture, hvor man kan høre nærmere om ulvene og opleve det landskab, som ulvene lever i. Det oplever ulveguide Erik Poulsen, som sidste år tog initiativ til den guidede tur Velkommen i ulveland.

- Med udgangspunkt i hyrdegården Lystbækgaard ved Ulfborg tilbyder vi en to timers fortælling om hverdagslivet med ulvene. Det er ikke en sporjagt på ulven, men derimod en rundvisning i det landskab, som ulven færdes i og påvirker. Vi møder derfor både får, vogterhunde og ulvesikret hegn, siger Erik Poulsen.

Han har i påsken arrangeret nye ture skærtorsdag og påskelørdag, som kræver forhåndstilmelding. Blandt andet for at overholde forsamlingsforbuddets krav om maksimalt 10 personer udendørs. Turene er arrangeret i samarbejde med Lystbækgaard og med Naturstyrelsens godkendelse.

- I den nye ulveforvaltningsplan er både ulveturisme og behovet for øget dialog om ulvens tilstedeværelse fremhævet. Velkommen i ulveland tilbyder begge dele, og det er fantastisk at opleve, hvordan deltagerne i turen får en god og rolig snak om ulven, uanset hvilken holdning de har til den, siger Erik Poulsen.

Turen slutter ved Lystbækgaard, hvor der er påskeåbent i gårdbutikken, klappeglade påskelam og smagsprøver på nogle af de får, der har fået ulven som ny nabo.


Det er fantastisk at opleve, hvordan deltagerne i turen får en god og rolig snak om ulven, uanset hvilken holdning de har til den.

Erik Poulsen, ulveguide


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

coronavirus

Folketinget indgår aftale om lempede rejserestriktioner

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Annonce