Annonce
Kultur

Kom med bag fængslets mure

Mød fængselsbetjenten Kim Winther og fangen Kuno, der fortæller om livet bag murene. Arkivfoto.
Foredrag med fængselsbetjent Kim Winter og fangen Kuno i Rådhushallen tirsdag 29. oktober.

RINGKØBING: Vil man høre en førstehåndsrapport fra livet bag murene, så får man muligheden tirsdag 29. oktober klokken 19.30 i Rådhushallen.

Da holder Foreningen Norden nemlig et foredrag med netop denne titel med fængselsbetjent i Ringkøbing Arrest, Kim Winther, uddannet psykoterapeut og medstifter af B-siden. Han vil fortælle om sit liv som fængselsbetjent, hverdagen på jobbet, og hvad han har oplevet gennem sine mange år bag murene.

Tilhørerne får også mulighed for at møde fangen Kuno, der om nogen kender til livet bag tremmer; han har siddet i fængsel i 16 år, og vil fortælle om det liv på samfundets taberside, der har ført til hans mange år bag murene.

- Det er en verden ikke ret mange af os kender til, siger Sigrun Gran fra Foreningen Norden.

Ikke bare medlemmer af Foreningen Norden men også alle andre interesserede er velkomne. Prisen er 150 kroner, og der er tilmelding senest lørdag til mellekilde34@gmail.com eller på telefon 51768873.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce