Annonce
Læserbrev

Kom i gang: Det er nu, vi kan påvirke Vesterhav Syd

Derfor er det uhyre vigtigt, at så mange som muligt nu får skrevet til Energistyrelsen med ønsker og krav om, hvilke områder Vattenfall skal belyse.

Læserbrev: En vigtig dato: Senest 16. august skal Energistyrelsen have modtaget borgernes forslag til, hvilke krav man mener, Energistyrelsen skal stille til Vattenfall, som skal udarbejde en ny miljøvurdering (VVM-redegørelse) vedrørende Vesterhav Syd. Altså hvor omfattende og detaljeret en miljøkonsekvensrapport, Vattenfall skal fremlægge. Den nye miljøvurdering skal udarbejdes, da Energiklagenævnet i december underkendte den først udarbejdede.

Så det er nu I, medborgere som interesserer jer for de kystnære havvindmøller, skal til tasterne og fremsende forslag og ideer til, hvilke krav der skal indgå.

Vattenfall har i alle årene plæderet for, at møllerne ikke kunne flyttes (der var blandt andet placeret 10 møller fra 4,2 – 6 kilometer fra stranden). Nu er forslaget fra Vattenfall, at alle 20 møller skal placeres 8 – 10 kilometer fra stranden, men stadig over en strækning på 15 kilometer.

Så indtil projektet iværksættes, kan alt ske. Vi må ikke give op nu.

Hvorfor kan møllerne for eksempel ikke placeres vinkelret ud for Hvide Sande? Dette ønske har Ringkøbing-Skjern Byråd selv i 2012 forslået i deres høringssvar. Det vil være mere koncentreret.

Vi kan stadig foreslå, at grænsen rykkes ud til 20 kilometer. Kommer der mange forslag om dette, kan det være, at Folketinget igen bliver nødt til at se på det. Vi kan jo håbe på, at Socialdemokratiet, med støtte fra støttepartierne i rød blok, nu vil være mere ansvarlige i forhold til både økonomi og naturmæssige interesser. Mon så ikke de også kan overtale de konservative til at følge trop?

Energistyrelsen har selv i sin egen VVM-rapport fra 2015 påpeget / anbefalet at møllerne skal opstilles i et let opfatteligt geometrisk mønster og optræde i landskabet som en velafgrænset gruppe, og desuden tilstræbes en placering så langt fra kysten som muligt.

Vattenfalls ønskede opstilling var således så langt fra Energistyrelsens anbefalinger som muligt, og viser, at VVM-redegørelsen ikke var det papir værd, det var skrevet på. I den store naivitet troede mange, mig selv inklusive, at disse anbefalinger var noget, Vattenfall skulle rette sig efter.

Derfor er det uhyre vigtigt, at så mange som muligt nu får skrevet til Energistyrelsen med ønsker og krav om, hvilke områder Vattenfall skal belyse. Så det netop bliver krav og ikke anbefalinger, som ikke kan bruges til noget som helst.

Se på Energistyrelsen hjemmeside om miljøvurderingen af Vesterhav Syd, og kom så i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Narkokørsel koster kørekortet

Læserbrev

Jeg kommer snart på besøg: Vi er nødt til at hjælpe hinanden

Læserbrev: Jeg er beæret over, at de lokale håndværksvirksomheder har sagt ja til, at jeg skal stå i spidsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Der venter mange opgaver forude. Vi skal fortsætte med at prioritere erhvervsvenligheden i vores lokale kommuner, og vi skal fortsætte det lange seje træk med allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Ringkøbing, Struer, Skive og Holstebro gør en stor indsats i det partnerskab, kommunerne har med Dansk Byggeri. Jeg håber, at også Lemvig, Viborg, Herning og Ikast-Brande vil støtte op om den dagsorden og indgå en partnerskabsaftale med os. Hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde deres medarbejdere i nærområdet, er vi nødt til at hjælpe hinanden. Både nu og i fremtiden vil den grønne dagsorden også komme til at påvirke alt fra vores hjem til vores arbejdspladser, og her spiller vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder en stor rolle. Der skal bygges mere bæredygtigt, der skal energirenoveres, så vi bruger så lidt energi som muligt, og både maskiner og byggematerialer skal have mindst mulig CO2-udledning. Jeg håber, at kommunerne vil tage de første skridt og være med til at sætte skub i den grønne udvikling i Midt- og Vestjylland. Og politikerne på Christiansborg skal sørge for de rigtige rammer, der gør det muligt og attraktivt for både kommuner og private at følge den grønne sti. Jeg glæder mig til at komme rundt i Midt- og Vestjylland og møde både borgmestre, kommunaldirektører, embedsmænd lærere, elever og virksomheder. Jeg ser frem til, at vi både lytter til hinanden og hjælper hinanden med at sikre, at vores lokalområde også i fremtiden vil være attraktivt for både virksomheder og borgere.

Annonce