Annonce
Skjern

Kom gratis hjem til familien: Lokale sponsorer er klar med tre julebusser til Skjern igen i år

Michael Mastrup havde nemt ved at få overtalt sponsorerne til at være med. To timer efter han sendte forespørgslen, havde alle svaret ja. Arkivfoto: Joan Karlsen
Sponsorerne var hurtigt klar, da ideen om julebusser til de unge blev præsenteret. I år kører bussen også fra København, og den er næsten booket.
Annonce

SKJERN: To timer efter at Michael Mastrup havde skrevet rundt til sidste års sponsorer, var meldingen tilbage, at sponsorerne gerne vil være med til igen i år at støtte initiativet med julebusser hjem til Skjern den 23. december.

Det betyder, at unge fra området kan komme gratis hjem fra deres studiebyer til Skjern for at fejre jul med familien.

Som noget nyt i år kommer bussen også til at køre fra København. Den gør stop i Odense, hvor den samler passagerer op, og klokken 17 ruller den ind til Skjern sammen med busserne fra Aalborg og Aarhus.

Ideen er - i lighed med Klub Eksilvestjyder - at fastholde et stærkt tilknytningsforhold til hjemegnen for at få de unge til at flytte tilbage, når de er færdige med deres uddannelse. Desuden har sponsorerne lavet goodiebags til alle passagererne.

- Vi har kopieret ideen fra Spar-købmanden, der gør det samme. Nu har vi så ikke Spar i Skjern, men man gør præcis det samme i Hedensted Kommune, og her har man en høj hit-rate med at få de unge mennesker til at flytte tilbage til området, siger Michael Mastrup, der udover at være tovholder på projektet er filialchef i Sydbank.

Annonce

Tager højde for corona

Naturligvis kommer coronaen til at sætte sit præg på året julebustur. Michael Mastrup erkender, at det har været noget af et dilemma at tage beslutningen om at køre igen i år, da der er en vis smitterisiko med mange sammen, men Folmann Busser har styr på den del og garanterer, at det kommer til at foregå trygt og sikkert.

- Omvendt kan man sige, at de jo ville have taget en bus eller et tog alligevel. Her bliver de kørt direkte hjem, og der er ikke fem stop, hvor folk stiger af og på. Og så har vi også styr på, hvem der har været med, hvis der er smitte, forklarer Michael Mastrup.

Tilmeldingen åbnede den 30. oktober, og bussen fra København er næsten booket, men ellers er der plads på de øvrige busser, og forventningen er, at omkring 80 procent af de i alt 186 pladser bliver besat.


Vi har kopieret ideen fra Spar-købmanden, der gør det samme. Nu har vi så ikke Spar i Skjern, men man gør præcis det samme i Hedensted Kommune, og her har man en høj hit-rate med at få de unge mennesker til at flytte tilbage til området.

Michael Mastrup, tovholder på julebusserne
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Dagbladet har fået aktindsigt: Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus

Annonce