x
Annonce
Læserbrev

Kom frisk: Vesterhav Syd-spørgsmål til byrådet

Læserbrev: Efter fremdriften i at flytte Vesterhav Syd-møllerne spørges borgmesteren ved byrådsmødets spørgetid tirsdag 18. januar om næste skridt. Vi vil spørge:

1. Hvordan sikres det, at VVM-tillægget opfylder Planlovens vejledning? Med blandt andet et krav om vurdering af den socioøkonomiske påvirkning. Det gælder både for turismen og fiskerne.

2. En placering med flere rækker i den sydvestlige del af koncessionsområdet skal vurderes som alternativ jævnfør Afgrænsningsudtalelsens side 8. Vattenfall lader imidlertid til at se bort fra dette. Vil Borgmesteren sikre borgerne, at alternativer vurderes? ... uanset Vattenfalls holdning ...

3. Tages der initiativ til en formel opfordring fra Ringkøbing-Skjern Kommune om at stille Vesterhav Syd-projektet i bero? Efter de nyligt fremkomne oplysninger om, at lokale mølleparker til tider stoppes grundet overproduktion af vindmøllestrøm.

Du opfordres til at møde op til byrådsmødet, hvis du har en interesse i at få Vesterhav Syd ændret. Vi spiller langt inde i overtiden, så det er nu, du kan vise din opbakning. Håber vi ses tirsdag 18. februar klokken 16 i byrådssalen på Rådhuset, Ved Fjorden i Ringkøbing. Sæt kryds i kalenderen, og tag gerne naboen med!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce