Annonce
Ringkøbing

Kom foran i køen til fiberbredbånd

Der vil blive gravet kabler ned fra januar og fem år frem, så nogle kunder kommer til at vente på de hurtige internetforbindelser. Arkivfoto

Fra januar bliver der rullet fiberbredbånd ud i både byer og på landet. Interesserede kan melde sig på ny hjemmeside.

Borgere og virksomheder i kommunen, der drømmer om at få adgang til fiberbredbånd kan allerede melde sig nu.

Annonce

Det nyoprettede selskab RAH Energi Midt, som drives af Energi Midt, RAH og Fiber Backbone, har oprettet en hjemmeside, hvor kommende kunder kan skrive sig op. Er interessen særlig stor i nogle områder, vil det også kunne få betydning for, hvor hurtigt, der bliver rullet fiberbredbånd ud det pågældende sted. Det fortæller direktør i Energi Midt Fiberbredbånd Jørn Zielke.

»Vi er i fuld gang med at planlægge, hvor vi skal begynde at grave fra årsskiftet. Men der er ingen tvivl om, at vi skal i gang både i byområder og på landet. Og er der stor interesse i nogle bestemte områder, så vil det være meget svært at overse,« siger han.

Med til historien hører, at der skal samles lokal opbakning på mellem 30 og 50 procent, inden skovlen bliver sat i jorden. Folk på landet behøver ikke at frygte, at de bliver flået, hvis de bor langt fra nærmeste opkobling. Har man mere end to kilometer vil tilslutningsafgiften løbe op i 5.000 kroner. Det er halvdelen af den maksimumpris Ringkøbing-Skjern kommune havde stillet krav om i sit udbud.

Kommende fibernetkunder kan melde sig som interesserede på hjemmesiden www.rah-energimidt.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Danske Handicaporganisationer tager kraftigt afstand fra resultatløn

I de seneste dage har vi kunnet læse om et resultatlønsprojekt i Ringkøbing-Skjern Kommune. Sagen er startet med en artikel om det samme emne i Altinget, hvor der er omtalt 24 kommuner, som sammen med et konsulentfirma har indledt nogle processer, hvor konsulentfirmaet eftersøger muligheder for ændringer i fagområderne. Firmaet bliver enten aflønnet med en konkret timesats eller en procentdel af en given gevinst for kommunen. Det er denne sidste aflønningsform, som er under kritik. Og det er den, som blandt andet Ringkøbing-Skjern Kommune har benyttet. Der er intet i vejen med, at kommunen arbejder med at gøre tingene bedre og billigere. Det er et fornuftigt og måske også hensigtsmæssigt synspunkt afhængigt af, hvilke fagområder der arbejdes med. Men præstationsaflønning (resultatløn) er ikke i orden. Navnlig ikke, når der arbejdes med fagområder, der arbejder med vore aller svageste medborgere. Denne aflønningsform vil nemt inspirere konsulentfirmaet til at gå efter gevinsten og dermed presse kommunen til at bevæge sig på kanten af lovgivningen og rimeligheden. Ringkøbing-Skjern Kommune hævder, at det ville firmaet aldrig kunne finde på! Hvor ved kommunen det fra? Hvordan har det i øvrigt været muligt at forelægge 25 konkrete sager for konsulenterne uden at komme i konflikt med persondataforordningen? Og er borgerne hørt, og har de givet samtykke? Social- og Sundhedsudvalget har nu også afvist denne aflønningsform. Man kan undres over, at politikerne og topledelsen i kommunens administration slet ikke kendte til aftalen forinden. Nogen, udover fagchefen, må have kendt til aftalen. Er der i øvrigt andre fagområder i Ringkøbing-Skjern Kommune, som har ”købt” ideen? Danske Handicaporganisationer (DH) i Ringkøbing-Skjern vil kraftigt tilslutte sig afvisningen af resultatløn i forhold til vore svageste borgere. Om cirka to år er der igen byrådsvalg. Til den tid er det vigtigt at det anbefales, at der ikke stemmes på politikere, der ikke står bag afvisningen. DH vil forfølge ordentlighed også i sådanne sager.

Annonce