Annonce
Vestjylland

Kollektiv trafik skal være bæredygtig

Der skal findes på nye løsninger i forhold til den kollektive trafik, hvis co2-udslippet skal nedbringes. Foto: Niels Åge Skovbo
Regionsrådet afsætter nu penge til at undersøge, hvordan den kollektive trafik kan gøres mere grøn.
Annonce

Midtjylland: Transportområdet udgør en af de helt store udfordringer i forhold til at sikre fremdrift i den grønne omstilling om 70 procent reduktion af CO2-udledningen. Derfor afsætter regionsrådet nu penge til at undersøge, hvordan busser og tog kan gøres mere grønne.

Der er afsat 600.000 kroner til projektet, der skal kortlægge, hvordan regionens kollektive trafik kan blive mere miljø- og klimavenlig.

- Vi har et vigtigt ansvar for at sikre en god kollektiv trafik, men samtidig har vi en fælles ambition om at gøre det med så lav belastning for miljø og klima som muligt. Derfor skal vi i samarbejde med Midttrafik have flyttet vores busser og tog væk fra forurenende dieselmotorer og over til mere grønne alternativer. Det kræver en viden, som det er oplagt, at regionen påtager sig at fremskaffe på samfundets vegne, siger formand for regionsrådet i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S).

Bæredygtig mobilitet

Regionsrådet vedtog i forbindelse med budgetforliget for 2020, at Region Midtjylland skal fremme bæredygtig mobilitet.

Dette skal blandt andet sikres gennem mobilitetsplaner lavet i samarbejde med kommunerne, Midttrafik, private aktører og borgere.

Samtidig skal der arbejdes på, at den regionale bus- og togtrafik i forbindelse med kommende udbud og anskaffelser omstilles til bæredygtig transport.

I den forbindelse er der brug for en kortlægning af udfordringer og muligheder. Denne kortlægning har Regionsrådet netop sat penge af til.

Annonce

Gas, el og batteri

Midttrafik er ejet af regionen og kommunerne og skal de kommende år gennemføre en række udbud af såvel kommunale som regionale busruter. Både regionen og Midttrafik er allerede i gang med en række tiltag for bæredygtige drivmidler i regionen. I enkelte kommuner kører bybusserne på gas, og der er flere steder igangsat eksperimenter med elbusser. Dertil kommer, at der i løbet af 2020 sættes gang i forsøg med batteridrevne tog på Lemvigbanen.

Både tidligere erfaringer og ny viden om teknologi og infrastruktur vil indgå i kortlægningen, der forventes færdig i løbet af foråret 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

To elever fra kristen friskole smittet med corona: Klassekammerater sendt hjem

Skjern

Endnu en skole sender elever hjem: Medarbejder på Amagerskolen ramt af corona

Annonce