Annonce
Ringkøbing

Knuste ruder og grafitti: Lille brevdueforening træt af hærværk mod klubhus

Ruderne bliver knust, og foreningen har valgt at erstatte dem med plader for ikke at bekoste glas. Foto: Jørgen Kirk
Ringkøbing Brevdueforenings klubhus på Holstebrovej bruges tilsyneladende som et tilholdssted for unge, der begår hærværk på klubhuset. Foreningens medlemmer er flere gange blevet mødt af knuste ruder, graffiti og tomme lightere.

RINGKØBING: Med otte medlemmer - hvoraf flere er oppe i alderen - er Ringkøbing Brevdueforening ikke særlig stor, men den lille forening har fået sig et stort problem.

Foreningens klubhus på Holstebrovej er plaget af hærværk, og det er eskaleret henover sommeren.

- Det er kun i sommertiden, at vi bruger klubhuset, men det bliver værre og værre, siger medlem Thorkild Pedersen, der har skrevet et opslag i Facebook-gruppen Os i Ringkøbing, hvor han skriver, at klubbens medlemmer er godt og grundigt trætte af hærværket.

Fredag aften blev der malet graffiti på klubhuset, og flere gange i løbet af sommeren er der blevet smadret ruder. Hver gang, en rude bliver smadret, bliver den erstattet af en plade, så der ikke skal købes nyt glas.

Desuden er der fundet en del tomme lightere på stedet, ligesom der er fundet cigaretrullepapir.

Thorkild Pedersen fortæller, at det begyndte sidste år med, at klubhuset blev brugt som et tilholdssted. Dengang gjorde foreningen ikke noget ved det, for hvis der var unge, der gerne ville opholde sig under halvtaget, så måtte de da gerne det.

Men nu har det grebet om sig i et omfang, som foreningen ikke længere vil stå model til. Nu er det flere gange om ugen, at klubhuset hjemsøges.

- Det er jo ikke vores problem, at de unge ikke har andre steder at mødes, siger Thorkild Pedersen og bemærker:

- Og så skal vi også rydde op for dem.

Opslaget har fået en del kommentarer, hvoraf det fremgår, at flere steder oplever foreninger og virksomheder det samme. Blandt andet ved Spejdergården og i bunkeren ved siden af Vestjyllands Andel.

Ringkøbing Brevdueforening har holdt til på Holstebrovej siden 70'erne, hvor huset blev flyttet dertil, og der er ikke duer på adressen.

I sommermånederne er der konkurrenceflyvning med brevduer, og her kommer klubbens medlemmer om torsdagen for at samle brevduer sammen, som så bliver kørt til Horsens, hvorfra de sendes ud i verden, blandt andet til München og Altona.

Når de så er nået frem til deres destination, bliver der sendt besked til Ringkøbing om resultaterne, og hver mandag mødes medlemmerne i klubben for at aflæse disse resultater.

Annonce
Døren har tydelige spor efter brud. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce