Tarm

Knivrøveren kan være lokal

Politiet har overvågningsbilleder fra grillbaren, ligesom flere vidner har set røveren. Foto: Palle Herløv

Vidner så manden stå foran grillbaren og tage flugten ad Storegade.

TARM: Den sortklædte mand, der i går forsøgte at røve Tarms Grill på Storegade i Tarm, blev set ad flere vidner både før og efter røveriforsøget.

Røveriet skete kl. 12.15, da den sortklædte mand kom ind i butikken med en kniv, som han truede den 38-årig kvindelige ekspedient med. Men hun var hurtig og nåede at gemme sig i et baglokale. Røveren forsøgte derfor selv at åbne kasseapparatet, dog uden at have held med det, og han valgte derfor at tage flugten.

Inden røveriet stod manden, der havde skæg i ansigtet, foran grillbaren i 10-15 minutter, hvor et vidne bemærkede den sortklædte mand.

- Der er noget, der tyder på, at han kan være lokal. Vidnet har en fornemmelse af at have set manden i bybilledet før, ligesom måden han talte lød lokalt, fortæller politikommissær Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Røveren tog flugten ad Storegade mod nord, hvor han blev set af den kvindelige ekspedient, som var løbet ud af grillbarens bagdør til Torvegade. Her mødte hun røveren, som dog fortsatte sin flugt videre ad Storegade.

- Vi har videoovervågning fra stedet, som vi skal have set nærmere på for at se, om vi kan genkende ham, fortæller Bjarne Højgaard.

Skulle man ligge inde med viden om den sortklædte mand, der bar en baseball-cap og en sort hættetrøje eller havde set ham før eller efter røveriet, kan politiet kontaktes på tlf. 114.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Læserbrev

Højhuse og højspænding: Master, mandater og meninger

Læserbrev: I et læserbrev i Dagbladet søndag retter Bjarne Nielsen en skarp kritik af politikere i almindelighed og af mig i særdeleshed. Bjarne reflekterer over det forhold, at jeg har stemt for et etagebyggeri i Videbæk og nu personligt rammes af etableringen af 400 KV-ledningen, der antagelig bliver placeret meget tæt på Laugesens Have, hvor jeg er leder og hvor jeg har tjenestebolig med bopælspligt. I læserbrevet tillægger Bjarne Nielsen mig holdninger, jeg aldrig har haft, og udtryk, jeg aldrig har brugt. Jeg mener ikke, etagebyggeriet er uden betydning for de naboer, der bor tættest på. Og jeg har aldrig sagt det. Det ville højne kvaliteten af debatten, hvis Bjarne Nielsen ville holde sig til det, jeg faktisk mener, og det, jeg faktisk har sagt. Jeg har besøgt naboerne til etagebyggeriet. Jeg har talt med dem. Jeg har brugt langt mere tid på modstandere af projektet, end jeg har brugt på projektmagerne. I alle politiske sager mener jeg, det er en pligt at orientere sig grundigt, inden man tager stilling. Det har jeg gjort i den sag. Herefter har jeg taget stilling. I byrådet var der et flertal for etagebyggeriet. Det er mandaterne der tæller. Det er demokrati. Jeg forstår og anerkender fuldstændig de gener, det påfører beboerne på Dalsvinget. Det har jeg sagt gennem hele sagen. Det mener jeg stadig. Alle beslutninger i politik har konsekvenser for de mennesker, der bliver berørt af det. Særligt enhver form for udbygning eller udvikling - af hvad art tænkes kan. Vi ønsker øget bosætning i alle vores byer. Vi ønsker en bedre infrastruktur. Vi ønsker et bedre klima. Vi ønsker bedre og større bygninger til institutioner. Det er altid en knivskarp afvejning af fordele og ulemper. Det er et klassisk politisk dilemma. Vi er valgt til at træffe beslutninger. Det mener jeg, politikere skal gøre - og så i øvrigt tage ansvar for beslutningerne. For så vidt angår anlæg af en 400 KV-ledning tæt på Laugesens Have gælder præcis det samme forhold. Jeg er personlig berørt af projektet al den stund, at min bolig kan blive eksproprieret. Jeg er derfor inhabil i sagen - og må ikke deltage i den politiske behandling af sagen. Det beklager jeg. Men det er vel rimeligt, at politikere afholder sig fra at behandle sager, som de kan have personlige interesser i? Jeg er ansat som leder af Laugesens Have. Her er det min opgave at forsvare de forretningsmæssige interesser på stedet. Laugesens Have og jeg selv forventer at blive behandlet med samme rettigheder og pligter som alle andre borgere eller virksomheder. I den forbindelse vil jeg understrege, at Laugesens Have og jeg må tage de heraf følgende konsekvenser. Det er min mening. Jeg har aldrig sagt andet.

Annonce