Annonce
Håndbold

Kniven på struben - Rækker Mølle Håndbold har ikke råd til at tabe flere kampe

Christian Jespersen og Rækker Mølle Håndbold starter 2020 med en hjemmekamp mod GOG 2 søndag eftermiddag. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Hvis Rækker Mølle Håndbolds herrer skal holde sig inde i kampen om oprykning til 1. division, er der formentlig ikke råd til flere nederlag i denne sæson.

Rækker Mølle: Med klare nederlag i november hjemme mod Grindsted og ude mod Faaborg har Rækker Mølle Håndbold sat sig selv under gevaldigt pres, hvis de skal bevare chancen for at rykke op i 1. division.

- Som det ser ud lige nu, så tyder alt på, vi skal vinde resten af kampene. Vi har vist smidt de point væk, vi kan tillade os, siger Rækker Mølles træner Rasmus Hansen.

Grindsted er suveræne. De har 23 point for 12 kampe. Faaborg ligger på andenpladsen med 21 point efter 12 kampe, og Rækker Mølle ligger nummer tre med 18 point for 11 kampe. Faaborg har tabt mod Grindsted og spillet uafgjort mod GOG 2. Det er også GOG 2, der har taget det ene point fra Grindsted med endnu en uafgjort.

- Så det er lidt af en nøglekamp, vi lægger ud med søndag hjemme mod GOG 2. Jeg ved godt, vi slog dem i Gudme i november, men dengang spillede deres førstehold jo også. De ligger stille nu, så vi kan risikere, GOG 2 stiller med et meget stærkt hold, fortæller Rasmus Hansen.

Hans tropper har trænet ganske pænt siden starten af december, hvor Rækker Mølle mødte Give. Også hen over jul og nytår er der trænet.

- Spillerne er klar. Der er kun lidt småskavanker, så vi har ingen undskyldninger. Eneste lille minus er, at vi ikke har kunnet få nogle træningskampe. Vi havde en pokalkamp med sejr på 34-19 over Vejle Håndbold fra jyllandsserien, og det gav da lidt. Men en hård test kunne jeg godt have brugt, siger Rasmus Hansen.

Han regner med, Grindsted løber med førstepladsen.

- Men der er lang vej for os alle. Vi tager én kamp af gangen, siger Rasmus Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];