Annonce
Vestjylland

Knæk Cancer: Thorsminde-piger slog egen rekord

Det var nogle stolte piger, der fredag aften kunne skrive 82.529 kroner på indsamlings-sedlen. Her Liv Bro til venstre og Anna Sønderbo til højre. Privatfoto
Liv Bro og Anna Sønderbo stod for tredje år i træk for fællesspisning i Thorsminde til fordel for Knæk Cancer. De kunne i år skrive et otte-tal i starten af indsamlings-beløbet.

Thorsminde: Da de for tre år siden afholdt fællesspisning i Thorsminde med indsamling til fordel for Knæk Cancer, kunne de skrive 75.043 kroner i notesbogen, efter aftenen var slut. Fredag var så tredje gang, 10-årige Liv Bro og 12-årige Anna Sønderbo stod for arrangementet i Mindbocentret, og i år kunne der sættes ny rekord.

82.529 kroner blev der samlet ind. Mandag morgen var pigerne i skole, men mor til Anna, Vibeke Bro Krog, fortæller om pigernes reaktion:

- De begyndte at græde. Jeg tror, det var så overvældende for dem. Måske en blanding af at folk klappede af dem, og at én sagde til dem, at nu nærmede de sig år for år lige så stille en kvart million, siger Vibeke Krog Bro, der er helt sikker på, at pigerne vil gentage succesen næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

EU. Fiskeriet skal med i Brexit-aftalen

Læserbrev: I disse dage dominerer Brexit-forhandlingerne EU. Og det kan få store konsekvenser for danske virksomheder, særligt det danske fiskeri, hvis ikke der landes en aftale. Derfor er det vigtigt, at vi på tværs af partiskel står sammen om at få en aftale med briterne, der tager højde for fiskeriet. Forleden besøgte vi Thyborøn Havn. Et besøg der affødte to vigtige erkendelser. Først og fremmest, at der skal meget til at slå de vestjyske fiskere og havnearbejdere ud af kurs. Der er fuld gang i fiskeriet og handlen i Thyborøn. Men også at truslen fra Brexit hænger som en mørk sky over havnen. Truslen er ikke ny. Om nogen, er vores danske fiskere blandt dem, der følger Brexit-cirkusset allernærmest, og det er med god grund. De danske fiskere fanger omkring 40 procent af deres fisk i britisk farvand, og omkring 30 procent af deres indkomst stammer fra selv samme områder. Uanset om Brexit bliver hårdt eller blødt, vil Storbritannien få status af at være tredjeland i forhold til EU. Hvis ikke vi lander en Brexit-aftale, der tager højde for fiskerierhvervet, vil det få fatale konsekvenser ikke blot for fiskerne fra Thyborøn, men for alle danske fiskere og de følgeerhverv, som fiskeriet skaber. En rapport fra Aalborg Universitet viser, at vi med det værst tænkelige scenarie alene i fiskeribranchen vil miste knap 1000 jobs samt næsten en milliard kroner i indtægter. Det vil være katastrofalt for særligt nord- og vestjyske havnebyer som Thyborøn. Dog er der plads til forsigtig optimisme. Selv for to vestjyder som os. EU står nemlig sammen på tværs af lande og partiskel. For nylig vedtog vi en aftale i Europa-Parlamentet, der forlænger den nuværende ordning, så briterne fortsat kan fiske i EU's farvand. Det betyder også, at vi kan fiske i deres farvand næste år, selvom det skulle blive et hårdt Brexit. EU er klar til at lave en aftale for fiskerne, hvis briterne er. Briterne har selv meget at tabe ved en Brexit-aftale, der ikke tager højde for fiskerierhvervet. Får vi ikke adgang til britisk farvand, får briterne heller ikke adgang til at sælge fisk til resten af Europa. EU kan virke fjernt og bureaukratisk. Men Brexit får virkelige konsekvenser for virkelige mennesker. Som vestjyske repræsentanter i EU vil vi gøre alt, der står i vores magt, for at sikre en Brexit-aftale, der beskytter vores danske fiskere.

Annonce