Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kluntet taktik i skoledebatten: En upassende tidlig talkrig

Annonce

Hvad har Socialdemokraterne i Ringkøbing-Skjern egentlig gang i? Hvorfor har partiet pludselig startet en intern talkrig om, hvor mange millioner der skal til for at redde de små lukningstruede skoler i kommunen, blot få uger før skolestrukturudvalget fremlægger forslag til fremtidig skolestruktur i Ringkøbing-Skjern Kommune?

Som byrådsmedlemmet, løsgængeren Jesper Lærke sagde i Dagbladet fredag: "Jeg kan ikke se logikken i, at man beder et udvalg om et stykke arbejde, og så halvanden måned før de er færdige, kommer man på banen med sin egen udmelding".

Jesper Lærke er næppe den eneste, der er forvirret over Socialdemokraternes kursskifte. Længe har partiet talt om nødvendigheden af at nedlægge små skoler og skabe en langtidsholdbar skolestruktur. Den seneste uge har der lydt nye toner:

Først vil viceborgmester Søren Elbæk finde 25 millioner kroner til bevarelse af de små skoler. Så melder partifællen Trine Ørskov, formand for børne- og familieudvalget, i fredagsavisen ud med, at det ikke er så afgørende, om beløbet er 10 eller 25 millioner kroner; det handler om at anskueliggøre, at vil byrådet holde liv i de små skoler, så koster det.


Det lugter ærligt talt af politisk taktik her halvandet år før næste kommunalvalg.


Det lugter ærligt talt af politisk taktik her halvandet år før næste kommunalvalg: "Vi vil godt være med til at redde de små skoler, men det vil koste millioner. Vi vil også godt være med til at finde pengene, vi kan bare ikke anvise, hvor i kommunale budget, de skal findes, og her kan I se, hvad det vil koste. I det mindste har vi vist vores gode vilje til at ville bevare de små skoler -  selv om det alligevel skulle ende med, at vi beslutter at lukke dem..."

Eller noget i den retning...

Forholder det sig sådan? Det er ikke til at vide. Skam få den, der tænker ilde om en politikers motiver. Men hvorfor venter Socialdemokraterne ikke ligesom de øvrige partier på, at skolestruktur-udvalget fremlægger resultatet af undersøgelsen?

Hvis det handler om på forhånd at gribe initiativet på et politisk sprængfarligt område, er det kluntet gjort; skole- og landdistriktsområdet er for livsvigtige emner til at blive gjort til genstand for taktiske partipolitiske manøvrer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

Skjern Håndbolds mandskab er i modvind og hårdt ramt mentalt: Her er formand Carsten Thygesens svar på 10 skarpe spørgsmål om krisen

Skjern For abonnenter

Vi vil ikke have solcelleanlæg: Naboer på Ledingvej afviser at være blevet hørt om deres holdning til 66 hektar solpark

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce