Annonce
Debat

Klumme: Det gælder altså om både at gribe de hurtige bolde og sætte pris på langsomheden

Det var ret vildt at se kuglen trille ned ad banen - velvidende, at Hannibal var indeni den, skriver Tove Lauritsen i denne uges lørdagsklumme. Privatfoto

At gribe bolden kan være et udtryk for, at vi fanger en bemærkning, en holdning, en ide, svarer ja på en forespørgsel eller noget helt andet. Selv har jeg grebet mange idebolde, som efterfølgende er blevet konkretiseret, i årenes løb. Jeg har også haft megen fornøjelse af at gribe ord i luften, vende dem en omgang og slippe dem fri igen i en helt anden retning - til tider til stor morskab for andre og ikke mindst for mig selv.

I sidste uges lørdagsklumme skrev Per Høgh om langsomheden kontra pulsen eller måske var det omvendt - altså pulsen kontra langsomheden. I hvert fald har jeg tænkt mig at gribe den langsomme bold og drible lidt videre med den - langskud er nemlig ikke min stærke side.

Jeg kunne også sige, at jeg vil spinde lidt videre på den tråd …. selvom tråd i bogstavelig forstand er noget, man bruger til at sy med. Nogle gange kan ord fænge, andre gange kan de flyve forvirrede rundt og blive opfattet på forskellig vis. En flok ord (hvis man kan have ord i flokke, men mon ikke det samme gælder for ord som for fugle, nemlig at de ifølge Benny Andersen kan flyve i flok, når de er mange nok) kan give mening for nogen og virke fuldstændig uforståelige for andre.

Annonce

Nå, men det var langsomheden, jeg kom fra. Jeg vil medgive Per, at det har været godt at komme helt ned i gear og få gang i det langtidshævede brød - og for min del også i et nyindkøbt bagestål (noget måtte der jo udvikles på) - og samtidigt glæder jeg mig helt vildt til Mejeriets efterårsprogram, der starter fredag med en koncert med Kim Larsen musik - VÆRSGO - hvor vi for første gang i meget lang tid må fylde salen med glade publikummer, der endda må synge med på de gode gamle Kim Larsen sange. 

Lur mig, om ikke pulsen kommer op på de fleste den aften. Over 100 har sikret sig en billet, så festen er sikret. Kaster lige en bold op med en bemærkning om, at der er masser af muligheder for gode kulturelle oplevelser i Mejeriet i efteråret - så læg langsomheden væk og skynd jer at sikre jer en billet til en eller flere af dem. Håber der er nogen, der griber den bold!

Sidste lørdag tilbragte min mand og jeg seks timer (den fulde åbningstid) i Naturkraft sammen med vores barnebarn Hannibal på 11 år. Hannibal var sikker på, at det første, han skulle prøve, var Zorbingbanen. 

Jeg må erkende, at jeg havde besluttet, at jeg måtte springe over den bold! Det var ret vildt at se kuglen trille ned ad banen - velvidende, at Hannibal var indeni den. Ude af kuglen igen gik der ikke mange øjeblikke, før beskeden til os lød: Vi ses om lidt - og så løb Hannibal glad op til starten af banen igen og var klar til en ny tur.

Jeg må erkende, at jeg havde besluttet, at jeg måtte springe over den bold! Det var ret vildt at se kuglen trille ned ad banen - velvidende, at Hannibal var indeni den. Ude af kuglen igen gik der ikke mange øjeblikke, før beskeden til os lød: Vi ses om lidt - og så løb Hannibal glad op til starten af banen igen og var klar til en ny tur.

Det er her, langsomheden kommer ind i billedet - for vi tilbragte en hel del tid på bænken ved foden af banen ventende på, at det blev Hannibals tur til igen til at få et adrenalinkick på godt 30 sekunder. 13 ture blev det til i løbet af dagen - og indimellem var der mange andre spændende oplevelser at få. Grib bolden og tag afsted til Naturkraft!

Børn og børnebørn er gode kilder til langsomhed. Jeg mindes en spejderlederkammerat, som i udgangspunktet er ret effektiv, og som sagde, at noget af det gode ved at få børn er, at man er nødt til at gå langsomt.

Som farmor har jeg oplevet, at langsomheden har stor værdi, for eksempel når jeg sidder på kanten af en sandkasse og er med til at bage og smage på sandkager, når jeg læser den samme yndlingsbog for 27. gang, eller når jeg sidder og venter ved Zorbingbanen igen og igen uden at føle, at nu skal vi videre.

Alligevel vil jeg efter al sandsynlighed blive ved med at gribe mange af de bolde, der bliver kastet i min retning med det resultat, at aktivitetsniveauet i perioder holdes højt - afløst af børnebørnsdage (der i den anden ende hedder farmordage), hvor langsomheden har førsteprioritet.

Tove Lauritsen. Foto: Anita Rahbek
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Skjern For abonnenter

Varm skolekartoffel skubbes til det nye byråd: - Det mest ordentlige at gøre, siger Trine Ørskov

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern Forsynings kampagne havde ingen effekt:  Kun 316 ud af 33.000 forbrugere brugte stemmesedlen

Ringkøbing For abonnenter

Vestas præsenterede sin trafikløsning: Vil anlægge helt ny vej i Ringkøbing

Ringkøbing-Skjern

Det bliver dyrere at have penge stående i Landbobanken: Indlånsrenten sættes yderligere ned

Hvide Sande

Institution på Klitten solgte steaks og hummere i 33 år: Personalemangel lukker Sandslottet

Ringkøbing-Skjern

Stigende smitte giver kø: Nu skal der igen bestilles tid til coronatest

Debat For abonnenter

Dagbladet mener: Bliv væk fra skydeterrænet i Borris og lad Forsvaret passe sit arbejde

Debat

Ringkøbing-Skjern i top på praktisk hjælp til ældre

Vestjylland

Savnet i tre år: Lig af forsvundet mand er fundet

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Hvide Sande

Overspænding på Svanittavej: Entreprenør ramte strømkabel

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterbog og videoanalyse: Endnu en meget tæt kamp - men denne gang var Skjern bedst

Ringkøbing

Millionstøtte til spillestedet Generator: - Det er et kæmpe skulderklap

Annonce