Annonce
Vestjylland

Klovneløb og indvielse af hjertestien i Ulfborg

Arkivfoto fra klovneløb i Holstebro. Foto: Lars Vendelbjerg

Ulfborg: - Vi har i de sidste to år haft stor succes med at afholde klovneløb siger koordinator Camilla Ranthe fra Ulfborg Borgerforenings erhversudvalg.

- Vi er virkelig glade for at støtte Danske Hospitalsklovne, så igen i år bliver der afholdt klovneløb med udgangspunkt fra Ulfborg Anlæg. Det sker den 7. september hvor der samtidig vil ske officiel indvielse af Hjertestien. Hjerteforeningens Holstebro afdeling har været med til at få hjertestien anlagt, så indvielsen vil blive foretaget af næstformanden Anne Marie Blæsbjerg, siger Camilla Ranthe.

- Hjerteforeningen vil desuden komme med hjertebussen, så man efter endt Klovneløb vil kunne få målt blodtryk eller få en snak om foreningens øvrige aktiviteter. Og igen i år er der virkelig mange flotte gaver sponseret af de handlende. Gaverne bliver udtrukket på løbsnumrene. Og der vil også være mulighed for at få foretaget ansigtsmaling, siger Camilla Ranthe.

I år får klovneløbet besøg af hospitalsklovnen Fiola.

Ud over en hyggelig eftermiddag får alle deltagere en rød klovnenæse, en medalje og vand og frugt m.m.

- Som en ekstra støtte til hospitalsklovnene vil der være mulighed for at købe et klovnearmbånd, fortæller Camilla Ranthe, som derfor opfordrer til at tage pungen eller mobilen med.

Der er tre distancer - 2,5 km., 5 km. og 10 km. 2,5 km. ruten er hjertestien, 5 km ruten er ud i den vestjyske natur og 10 km. ruten er 5 km. ruten gange to.

Man kan tilmelde sig på klovneløb.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

12 atletikmedaljer ved landsmesterskaber

Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce