Annonce
Vestjylland

Klovneløb og indvielse af hjertestien i Ulfborg

Arkivfoto fra klovneløb i Holstebro. Foto: Lars Vendelbjerg

Ulfborg: - Vi har i de sidste to år haft stor succes med at afholde klovneløb siger koordinator Camilla Ranthe fra Ulfborg Borgerforenings erhversudvalg.

- Vi er virkelig glade for at støtte Danske Hospitalsklovne, så igen i år bliver der afholdt klovneløb med udgangspunkt fra Ulfborg Anlæg. Det sker den 7. september hvor der samtidig vil ske officiel indvielse af Hjertestien. Hjerteforeningens Holstebro afdeling har været med til at få hjertestien anlagt, så indvielsen vil blive foretaget af næstformanden Anne Marie Blæsbjerg, siger Camilla Ranthe.

- Hjerteforeningen vil desuden komme med hjertebussen, så man efter endt Klovneløb vil kunne få målt blodtryk eller få en snak om foreningens øvrige aktiviteter. Og igen i år er der virkelig mange flotte gaver sponseret af de handlende. Gaverne bliver udtrukket på løbsnumrene. Og der vil også være mulighed for at få foretaget ansigtsmaling, siger Camilla Ranthe.

I år får klovneløbet besøg af hospitalsklovnen Fiola.

Ud over en hyggelig eftermiddag får alle deltagere en rød klovnenæse, en medalje og vand og frugt m.m.

- Som en ekstra støtte til hospitalsklovnene vil der være mulighed for at købe et klovnearmbånd, fortæller Camilla Ranthe, som derfor opfordrer til at tage pungen eller mobilen med.

Der er tre distancer - 2,5 km., 5 km. og 10 km. 2,5 km. ruten er hjertestien, 5 km ruten er ud i den vestjyske natur og 10 km. ruten er 5 km. ruten gange to.

Man kan tilmelde sig på klovneløb.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Fødevareforsyningen skal sikres trods lukkede grænser

Læserbrev: Følgerne af coronavirussen er mange, og en af dem risikerer snart at få konsekvenser for danske landbrug og gartnerier. Lige nu frygter landmænd i Tyskland, at årets avl af hvide asparges rådner op, fordi sæsonarbejdere fra Østeuropa ikke kan komme frem som følge af de grænsekontroller, flere EU-lande har indført. Problemet han hurtigt blive aktuelt i Danmark, når sæsonen i frilandsgartnerierne starter om en måned. I sidste uge annoncerede Tyskland et decideret indrejseforbud for sæsonarbejdere. Det betyder, at op imod 300.000 østeuropæere, der er en helt afgørende forudsætning for den tyske landbrugssektor, må blive hjemme. Også sæsonarbejdere, der bruger Tyskland som transitland til for eksempel at komme til Danmark, rammes af forbuddet. Det må vække bekymring i den danske landbrugs- og fødevaresektor. I Tyskland og Frankrig har myndighederne ligefrem opfordret til, at folk, der ikke kan varetage deres arbejde på grund af coronavirus, i stedet tilbyder deres arbejdskraft på markerne. Men behovet for hænder er stort, og nogle funktioner kræver speciel viden og erfaring. Derfor er fælleseuropæiske løsninger også afgørende. I Danmark har såvel fødevareminister Mogens Jensen som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard sagt, at det er vigtigt, at EU-landene samarbejder, så de nødvendige fødevarer og arbejdskraft fortsat kan komme ind i Danmark, selvom der er indført grænsekontrol. Det er Europa-Kommissionen, der koordinerer arbejdet med at få Europa til at hænge sammen transportmæssigt under krisen. Kommissionen har udarbejdet retningslinjer for den fri bevægelighed for personer, der varetager kritiske funktioner. Her betragtes sæsonarbejdere i landbrugssektoren nu som personer, der varetager en kritisk funktion – fødevareforsyning – og det skal derfor sikres, at de kan nå frem, selv om de krydser en grænse undervejs. Da landene begyndte at lukke deres grænser i midt-marts, var der rapporter om, at både dyr og medicinsk udstyr holdt i kø ét til to døgn. Kommissionen krævede på den baggrund ”grønne korridorer”, som skulle sikre, at vareleverancer ikke blev blokeret. En grøn korridor et særligt vejspor ved grænsen, som det højest må tage 15 minutter at krydse – nok til for eksempel at helbredsscreene chaufføren. Det arbejde har bidraget til at nedbringe ventetiderne ved grænsen, og man håber nu at kunne skabe en lignende situation for sæsonarbejdere. Det bliver et stort arbejde at få EU bragt tilbage til den åbenhed, som var en realitet inden coronakrisen. I mellemtiden bliver samarbejdet om grønne korridorer afgørende for at sikre fødevareforsyningen.

Danmark

Se billederne fra en lukket covid-afdeling: Sådan modtages corona-patienterne

Annonce