Annonce
Hvide Sande

Kloster graves op: Forsyningen går i gang med at adskille kloak- og regnvandsledninger

Det er i området syd for Nørbyvej, at *Ringkøbing-Skjern Forsyning snart indleder arbejdet med at kloakseparere. Google Maps.
Ringkøbing-Skjern Forsyning skal have byens kloak-separeret; det er et projekt, der vil strække sig over flere år, og muligvis først bliver afsluttet i 2030.

KLOSTER: Folk i Kloster må til at vænne sig til opgravede gader og entreprenørmaskiner. Nu er det nemlig Klosters tur til at få adskilt kloak- og regnvandsledninger.

- Vi regner med at gå i gang med projektet i begyndelsen af maj, fortæller Hans. A. Schmidt fra Ringkøbing-Skjern Forsyning.

Arbejdet bliver indledt i den sydlige del af Kloster i området syd for Nørbyvej og gennemføres over de næste år, så det slutter engang i 2023.

Annonce

- Det nytter jo ikke, at vi graver hele Kloster op på én gang, så vi gør det i etaper spredt ud over nogle år, siger Hans A. Schmidt.

Når forsyningen er færdig med første etape, går man i gang med separering af resten af Kloster - et arbejde der muligvis først er færdig i 2030.


Det nytter jo ikke, at vi graver hele Kloster op på én gang, så vi gør det i etaper spredt ud over nogle år.

Hans A. Schmidt, Ringkøbing-Skjern Forsyning.


- Det kommer lidt an på, hvad vi kan finde penge til, siger Hans A. Schmidt.

Som en del af projektet bliver der også etableret to regnvandsbassiner ved Nørbyvej mod vest, fortæller han.

Adskilte rør

Lige nu er Ringkøbing-Skjern Forsyning i gang med en lang række kloak-separeringsprojekter rundt om i kommunen; i nogle byer har man nemlig traditionelt ladet kloakspildevand og regnvand løbe i samme ledning.

Men med øgede regnmængder udsættes fællesledningerne nemt for overbelastninger, der samtidig går hårdt ud over renseanlæggene, hvor vandet ender og som i værste fald ender med overløb af spildevandsblandet regnvand til Ringkøbing Fjord.

Derfor er forsyningen målrettet gået i gang med at adskille regnvands- og kloakledninger; et gigantisk projekt, der først ventes afsluttet om adskillige år.

I Kloster kommer arbejdet til at foregå på den måde, at eksisterende belægningssten og asfalt brydes op, hvorefter den gamle fællesledning erstattes af en regnvands- og en kloakledning. Til sidst lægges der nye belægningssten og asfalt.

Forsyningen betaler for hele projektet - undtagen kloakseparering på egen grund; det skal grundejerne selv betale for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce