Annonce
Skjern

Klokkebjerg skal have ny leder: Plejehjemmets særlige atmosfære skal bevares

Ove Nielsen har været forstander på plejehjemmet Klokkebjerg i Skjern siden 1996. Han stopper ved udgangen af maj. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Efter 25 år stopper Jytte og Ove Nielsen som forstanderpar på Plejehjemmet Klokkebjerg. Bestyrelsen ønsker, at afløseren skal værne om stedets særlige ånd.
Annonce

SKJERN: Jubilæet den 1. marts når de lige at få med, og to måneder efter har forstanderparret Jytte og Ove Nielsen sidste arbejdsdag efter 25 år på Plejehjemmet Klokkebjerg i Skjern.

Parret stopper, fordi Ove Nielsen bliver 65 i år, og Jytte Nielsen er 64 år. Derfor er tiden inde til at give nøglerne til friplejehjemmet videre og lade yngre kræfter komme til.

- Det har været godt, og vi har været glade for det, men som der står skrevet i Prædikerens Bog: Alting har en tid, og det har det også for os og Klokkebjerg, siger Ove Nielsen.

Jytte Nielsen vil gå på efterløn, men Ove Nielsen vil have noget andet arbejde, inden han går på pension. Hvad det skal være, ved han endnu ikke, men det skal ikke være noget med et lederansvar.

- Det skal være noget, jeg kan finde ud af, og noget jeg kan holde til siger Ove Nielsen, der stopper ved udgangen af maj.

Annonce

Skal bevare ånden

Stillingen som leder af Klokkebjerg blev forleden slået op. I sin tid blev Jytte og Ove Nielsen ansat som forstanderpar, men det søger bestyrelsen ikke denne gang. I stedet søger man en leder, og de opgaver, som Jytte Nielsen har løst, skal fordeles mellem medarbejderne.

Klokkebjerg er kendetegnet ved at have en meget høj grad af tilfredshed blandt beboere, pårørende og medarbejdere, og alle lægger vægt på, at Klokkebjerg skal være mere et hjem end et plejehjem. Derfor forventer bestyrelsen heller ikke en paladsrevolution fra den nye leder, lyder det fra bestyrelsesformand Vagn Juhl Jensen.

- Vi skal prøve at få stedets ånd til at blive der. Folk søger jo Klokkebjerg, fordi de kan lide den stemning, der er på plejehjemmet, siger Vagn Juhl Jensen.


Vi skal prøve at få stedets ånd til at blive der. Folk søger jo Klokkebjerg fordi de kan lide den stemning, der er der.

Vagn Juhl Jensen, formand for Klokkebjergs bestyrelse


Bestyrelsen har hyret et rekrutteringsbureau til at bistå med ansættelsesprocessen, og Vagn Juhl Jensen siger, at det vil være godt, hvis lederen kommer med noget livserfaring i bagagen. Klokkebjerg ønsker også - når coronaen tillader det - at engagere flere frivillige, og det bliver også en opgave for den nye leder. Ansøgningsfristen er den 6. april, og den nye leder skal tiltræde 1. juni.

Klokkebjerg, der er oprettet af Luthersk Mission for 50 år siden, har 65 beboere og 90 medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vestjylland

Storfisker vil frifindes for anklage om kvotefusk - seks vestjyske fiskere er også tiltalt

Ringkøbing-Skjern

Lucas fra Hvide Sande er frustreret: Hans efterskole ligger 10 kilometer på den forkerte side og må ikke åbne på mandag

Annonce