Annonce
Skjern

Klokkebjerg kopierede en lys ide: Nu kan beboerne få besøg indendørs

Lissy Kallestrup og Marie Ammitzbøll har kendt hinanden siden 70´erne, hvor Lissy Kallestrup var lærer på Luthersk Missions Højskole i Hillerød, hvor Marie Ammitzbøll var elev. Som lærer er Lissy Kallestrup vant til at se mange mennesker, så corona-tiden er hård. Foto: Christian Baadsgaard
Risikoen for corona-smitte gør, at Plejehjemmet Klokkebjerg ligesom alle andre har lukket ned for besøg. Men en gammel personaleindgang er nu blevet til et besøgsrum, hvor man trygt og sikkert kan mødes med sine pårørende.
Annonce

SKJERN: Gode løsninger behøver ikke at tage lang tid, og på blot et døgns tid var Plejehjemmet Klokkebjerg i Skjern køreklar med et corona-sikkert besøgsrum.

En onsdag aften for tre uger siden sad forstander Ove Nielsen og så nyheder i tv, hvor et plejehjem på Fyn havde bygget et besøgsrum med afskærmning. Sådan en skulle Klokkebjerg også have, så han ringede til pedel Verner Toft Andersen.

Torsdag morgen havde Verner Toft Andersen udtænkt, hvordan besøgsrummet skulle laves, og i løbet af torsdagen blev det sat op. Fredag kunne det testes. En hørehæmmet beboer blev sat ind, og lyden gik fint igennem, så derfor kunne det tages i brug.

Rummet er den gamle personaleindgang, som nu er blevet besøgsrum. Det blev taget ud af brug, da plejehjemmet blev bygget om. I dag er Ove Nielsen glad for, at rummet ikke blev muret efter, og den har heller ikke status som flugtvej. Og det er med til at give livskvalitet.

- Det gode er, at de kan høre og se hinanden. Det er lidt akavet, men tingene er akavede lige nu, men på denne måde kan beboerne få besøg, uden at vi får smitten ind, forklarer Ove Nielsen.

På et plejehjem sker det fra tid til anden, at en beboer ligger for døden, og i de tilfælde kommer de pårørende ind ad havedøren på værelserne for at passe mest mulig på de andre beboere.

- Så er der folk, der siger: Jamen, vi skal jo alle dø alligevel, så om det bliver af corona eller andet, er lige meget! Men vi vil nu altså have det bedst med, at beboerne dør af det, de plejer at dø af, siger Ove Nielsen.

Løsningen med et besøgsrum er ganske fin, mener Lissy Kallestrup og Marie Ammitzbøll. Den er i hvertfald bedre end ingenting, er de enige om. Foto: Christian Baadsgaard
Annonce

Bedre end ingenting

Der er afsat en halv time til hvert besøg i rummet, og efterfølgende bliver alle kontaktflader sprittet af.

Marie Ammitzbøl var således på besøg hos sin veninde Lissy Kallestrup. Hun havde en buket med, og så blev der ellers snakket, og bortset fra glasruden var det næsten, som det plejede.

- Det er da bedre end ingenting, siger Marie Ammitzbøll.

De to kender hinanden fra den tid, da Marie Ammitzbøll var elev på Luthersk Missions Højskole, og Lissy Kallestrup var lærer. De har glædet sig til besøget i dag, for det hele er noget stille for tiden, hvor mange mennesker holder sig for sig selv.

- Det er da træls, for som skolelærer er jeg vant til at se mange mennesker, siger Lissy Kallestrup.

Skulle man ved besøgene på Klokkebjerg mangle et samtaleemne, så er der en sød historie lige uden for døren til besøgsrummet.

Klokkebjerg har nemlig fået en ny beboer i corona-tiden, men det er altså lidt i en anden livssituation end normalt. Ude i cykelskuret har Familien Solsort slået sig ned, og af alle steder har de valgt en cykelkurv. Så cyklens ejer, Kirsten Raunkjær, der bor på Klokkebjerg, kommer ikke ud at cykle, før at de små er fløjet fra reden.

Håndsprit er der også, og alt bliver sprittet af i rummet efter hvert besøg. Blandt andet sidder gæsterne på havestole, som nemt kan gøres rene bagefter. Foto: Christian Baadsgaard
I cykelskuret lige udenfor besøgsrummet har Klokkebjerg fået en gæst i corona-tiden. Familien Solsort har indtaget en cykelkurv, og når de små flyver fra reden, kan cyklens ejer komme ud at cykle igen. Foto: Christian Baadsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Ringkøbing-Skjern

Onsdagens coronatal: Kun én smittet for anden dag i træk

Annonce