Annonce
Fodbold

Klitten haler ind på Faster/Hanning i toppen af serie 3

BK Klittens Marcus Houborg scorede to mål, da Klitten slog Skjern GF 2 med 5-1. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Faster/Hannings forspring i serie 3 pulje 32 smuldrede. Faster/Hanning tabte 1-0 hjemme, mens BK Klitten vandt sikkert 5-1 ude over Skjern GF 2. I serie 4 måtte Ringkøbing IFs Jens Laugaard Pedersen vente en halv times tid på en ambulance med et knæ, der var gået af led, da RIF 3 slog topholdet Lem Boldklub med 2-1.

Serie 3 pulje 32

Faster/Hanning-FodboldHoldet 0-1

0-1 i overtiden på flot hovedstødsmål efter perfekt indlæg.

- Måske var det sundt for os med det nederlag. Vi må lære, tingene ikke kommer af sig selv. Vi er da trætte af nederlaget, og det er lidt ærgerligt her inden, vi skal til oktoberfest i Rækker Mølle. Vi havde planer om at presse højt, men det kom aldrig til at fungere optimalt. FodboldHoldet Herning stod kompakt, så vi fik sjældent udnyttet vores hurtighed. Vi havde tre-fem chancer, som vi skulle have scoret på, men vi fik altså et nederlag, så forspringet i toppen smuldrede med tre point, fortalte Faster/Hannings træner Erik Kjærsgaard.

Skjern 2-Klitten 1-5

0-1 efter fem minutter ved Jeppe Bækbo på hovedstød efter hjørnespark fra Philip Bay Thøgersen.

0-2 efter 21 minutter ved Andreas Bay Jensen på skud fra kanten af feltet efter oplæg fra Jeppe Bækbo.

0-3 efter 22 minutter ved Marcus Houborg på sololøb efter en bold i dybden fra Frederik Backs.

0-4 efter 42 minutter ved Jeppe Bækbo på en ripost efter skud på overliggeren fra Frederik Backs.

1-4 efter 60 minutter ved Oleksandr Kurochkin.

1-5 efter 70 minutter ved Marcus Houborg på en løs bold tæt under mål.

- Jeg synes, vi havde godt styr på den kamp. Vi spillede en rigtig fin første halvleg, hvor vi skabte chancer, og hvor vi var rimelig effektive. Anden halvleg blev meget naturligt mere rolig. En sikker sejr, fortalte Klittens træner Torben Høy.

Serie 4 pulje 60

Lem-RIF 3 1-2

1-0 efter 11 minutter ved Malthe Larsen på bold i dybden fra Mathias Overmark.

1-1 efter 53 minutter ved Søren Rømer, der driblede sig fint fri til scoring med godt skud.

1-2 efter 58 minutter ved Mikkel Holk Madsen med afslutning af høj teknisk kvalitet.

Jeg synes, vi havde en del chancer, men vi var uskarpe på en dag, hvor vi manglede tre stamspillere. Nu ser det desværre ud til, vi ikke får førstepladsen, fortalte Lems Simon Sandvad.

- Der var kampstop en halv times tid, hvor vi ventede på en ambulance til Jens Laugaard Pedersen, der i en ren tackling fik slået sit knæ af led. Vi spillede en imponerende flot kamp i dag. Lem havde ikke meget mere end den chance, de scorede på. Vi spillede bolden godt rundt, og vi skabte mange chancer, så sejren var fortjent, fortalte RIFs træner Vejsil Ibrahimovic.

Troldhede-Vorgod/Barde 1-3

1-0 efter 23 minutter ved Minescu Petronel på indlæg fra Talal Thamer.

1-1 efter 28 minutter ved Daniel Sandfeld Jensen på en løs bold i feltet.

1-2 efter 44 minutter ved Daniel Sandfeld Jensen på hovedstød på en ripost, efter han selv havde brændt straffespark med skud lige på målmanden.

1-3 efter 55 minutter ved Marius Andersen på oplæg fra Martin Møller Jensen. Det lignede et drop af målmanden.

- Vi havde godt styr på de første 20 minutter, men så kom Vorgod/Barde godt med. Vores største problem var, at vi ikke scorede på chancerne, lige som vi forærede lige rigeligt væk defensivt, fortalte Troldhedes Thomas Nymann.

- Perfekt sejr til os og så i et lokalopgør. Nu er vi nærmest i en stime med to sejre i træk, og vi er rykket lidt mere væk fra bunden. Det her var vigtigt, sagde Vorgod/Bardes Jesper Kjær.

Serie 4 pulje 77

Nr. Nebel-Oksbøl 0-1

0-1 efter 82 minutter.

- Vi havde fortjent point. Første halvleg bølgede frem og tilbage med chancer til begge sider. I anden halvleg sad vi på spillet, og Oksbøl havde ikke andet end det direkte frispark, de scorede på i slutfasen. Det var træls at tabe den kamp, fortalte Nr. Nebels Patrick Andersen.

Skovlund-Tarm 5-1

0-1 efter fire minutter ved Mikkel Præst, der nærmest fik tacklet bolden i mål efter en dyb stikning.

1-1, 2-1 og 3-1 inden pausen.

4-1 og 5-1 i anden halvleg.

- Vi fik det svært efter et korrekt rødt kort til Dennis Doni Møller Sørensen for et slag med albuen lige i starten af anden halvleg. Det var der ikke råd til mod et godt tophold, lød meldingerne fra Tarm IF.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce