Annonce
Mærkedage

Klinikken der ikke gjorde helt som de fleste andre

Ulfborg Klinik for Fysiorerapi håber at se kunder, patienter, gamle kolleger, venner af huset og samarbejdspartnere til jubilæet i morgen. Fra venstre ses her de ansatte: Lene Dybdal, Kirsten Koefoed-Pedersen, Ida Christensen, Rebecca Ganderup (Lene Dybdals datter), Kirsten Lund, Jonas Knudsen og Rikke Mørup. Foto: Ulfborg Klinik for Fysiorerapi
Ulfborg Klinik for Fysioterapi og ejer Lene Dybdal kan i morgen fejre 25 års jubilæum.

25 år: Vejen til den glade dag, som i morgen venter Ulfborg Klinik for Fysioterapi og ejer Lene Dybdal, begynder faktisk med en trist historie.

Lene Dybdal blev uddannet til fysioterapeut i Holstebro i 1992, og da hun kunne fortælle rektoren, at hun stod uden job, var meldingen klar: Du skal til Ulfborg. Forslaget var ikke fjernt for Thorsminde-pigen, og hun fik da også jobbet i Ulfborg.

- I september 1994 sagde jeg ja til at blive daglig leder, fordi ejeren Tove Ebbensgaard blev syg, forklarer Lene Dybdal.

- Jeg tænkte, at hun jo snart ville komme tilbage.

Men Tove Ebbensgaard kom sig aldrig.

- Hun fik det kun dårligere og dårligere og døde til sidst af kræft. Forinden havde hun sagt til mig, at hvis der var nogen, som kunne føre klinikken videre i hendes ånd, så var det mig.

25 år senere både runger og hersker den tidligere ejers ord stadig hos den nuværende ejer af Ulfborg Klinik for Fysioterapi, fysioterapeut Lene Dybdal.

Annonce

Ånden

Og hvordan beskriver man så klinikkens ånd?

At man aldrig har tilsluttet sig den populære bevægelse mod større, sammenlagte klinikker og kæder, er én måde at forklare stedets ånd på.

- Det er bare noget særligt at have klinik i et lokalsamfund, så man kender den vestjyske mentalitet, man stoler på hinanden og vil hinanden det bedste, forklarer Lene Dybdal.

Opskriften ser ud til at have virket.

Da Lene Dybdal officielt blev ejer 1. januar 1995 var der 2,5 stillinger tilknyttet Ulfborg Klinik for Fysioterapi. I dag er der seks fysioterapeuter, i nogle perioder syv. Faciliteterne på Holmegade, hvor klinikken ligger sammen med Ulfborg Aktivitetscenter, er også udvidet fra 180 til knap 400 kvadratmeter. Desuden bryster klinikken sig af at være autoriseret Mulligan-klinik.

- Jeg har altid vægtet det faglige højt. Vi har holdt fast i at være os selv og endda lavet satellitklinikker i Sdr. Nissum og Vemb, hvilket er den stik modsatte vej, som de store kæder er gået. Det betyder bare meget for os, at vi har det nærvær, som vi har, siger ejeren.

Ingen afsked

Fysioterapi har ændret sig i løbet af de 25 år - fra passiv behandling, hvor patienten fik massage eller ultralyd, til aktiv behandling i dag, hvor patienten selv, for eksempel gennem øvelser, er en aktiv del af at få det bedre.

- I stedet for at pacificere handler det om at aktivere patienten, sammenfatter Lene Dybdal.

Foruden at være klinikejer har hun siden 2014 været medlem af Holstebro Byråd for socialdemokraterne, og i dag er hun formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

- Byrådspolitik tager meget af min fritid og arbejdstid, men jeg elsker mit job og ville nødigt sige helt farvel til det. Jeg holder stadig af at behandle samt de administrative og ledelsesmæssige dele af arbejdet, og det ser jeg mig selv ind i i mange år endnu. Så der er ikke tale om en afskedsreception, men en "betaling tilbage" og en tak for den gode lokale opbakning, vi har oplevet, understreger 57-årige Lene Dybdal.

Ulfborg Klinik for Fysioterapi under ejer Lene Dybdal fejrer 25 års jubilæum fredag den 24. januar, klokken 13-16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce