Annonce
Mærkedage

Klinikken der ikke gjorde helt som de fleste andre

Ulfborg Klinik for Fysiorerapi håber at se kunder, patienter, gamle kolleger, venner af huset og samarbejdspartnere til jubilæet i morgen. Fra venstre ses her de ansatte: Lene Dybdal, Kirsten Koefoed-Pedersen, Ida Christensen, Rebecca Ganderup (Lene Dybdals datter), Kirsten Lund, Jonas Knudsen og Rikke Mørup. Foto: Ulfborg Klinik for Fysiorerapi
Ulfborg Klinik for Fysioterapi og ejer Lene Dybdal kan i morgen fejre 25 års jubilæum.
Annonce

25 år: Vejen til den glade dag, som i morgen venter Ulfborg Klinik for Fysioterapi og ejer Lene Dybdal, begynder faktisk med en trist historie.

Lene Dybdal blev uddannet til fysioterapeut i Holstebro i 1992, og da hun kunne fortælle rektoren, at hun stod uden job, var meldingen klar: Du skal til Ulfborg. Forslaget var ikke fjernt for Thorsminde-pigen, og hun fik da også jobbet i Ulfborg.

- I september 1994 sagde jeg ja til at blive daglig leder, fordi ejeren Tove Ebbensgaard blev syg, forklarer Lene Dybdal.

- Jeg tænkte, at hun jo snart ville komme tilbage.

Men Tove Ebbensgaard kom sig aldrig.

- Hun fik det kun dårligere og dårligere og døde til sidst af kræft. Forinden havde hun sagt til mig, at hvis der var nogen, som kunne føre klinikken videre i hendes ånd, så var det mig.

25 år senere både runger og hersker den tidligere ejers ord stadig hos den nuværende ejer af Ulfborg Klinik for Fysioterapi, fysioterapeut Lene Dybdal.

Annonce

Ånden

Og hvordan beskriver man så klinikkens ånd?

At man aldrig har tilsluttet sig den populære bevægelse mod større, sammenlagte klinikker og kæder, er én måde at forklare stedets ånd på.

- Det er bare noget særligt at have klinik i et lokalsamfund, så man kender den vestjyske mentalitet, man stoler på hinanden og vil hinanden det bedste, forklarer Lene Dybdal.

Opskriften ser ud til at have virket.

Da Lene Dybdal officielt blev ejer 1. januar 1995 var der 2,5 stillinger tilknyttet Ulfborg Klinik for Fysioterapi. I dag er der seks fysioterapeuter, i nogle perioder syv. Faciliteterne på Holmegade, hvor klinikken ligger sammen med Ulfborg Aktivitetscenter, er også udvidet fra 180 til knap 400 kvadratmeter. Desuden bryster klinikken sig af at være autoriseret Mulligan-klinik.

- Jeg har altid vægtet det faglige højt. Vi har holdt fast i at være os selv og endda lavet satellitklinikker i Sdr. Nissum og Vemb, hvilket er den stik modsatte vej, som de store kæder er gået. Det betyder bare meget for os, at vi har det nærvær, som vi har, siger ejeren.

Annonce

Ingen afsked

Fysioterapi har ændret sig i løbet af de 25 år - fra passiv behandling, hvor patienten fik massage eller ultralyd, til aktiv behandling i dag, hvor patienten selv, for eksempel gennem øvelser, er en aktiv del af at få det bedre.

- I stedet for at pacificere handler det om at aktivere patienten, sammenfatter Lene Dybdal.

Foruden at være klinikejer har hun siden 2014 været medlem af Holstebro Byråd for socialdemokraterne, og i dag er hun formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

- Byrådspolitik tager meget af min fritid og arbejdstid, men jeg elsker mit job og ville nødigt sige helt farvel til det. Jeg holder stadig af at behandle samt de administrative og ledelsesmæssige dele af arbejdet, og det ser jeg mig selv ind i i mange år endnu. Så der er ikke tale om en afskedsreception, men en "betaling tilbage" og en tak for den gode lokale opbakning, vi har oplevet, understreger 57-årige Lene Dybdal.

Ulfborg Klinik for Fysioterapi under ejer Lene Dybdal fejrer 25 års jubilæum fredag den 24. januar, klokken 13-16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Annonce