Læserbrev

Klimadiktatur: Kynisk propaganda for kæmpemæssige vindturbiner

Læserbrev; I Danmark har vi ikke flere vindmøller. Det havde vi i starten af Vestas-tiden, hvor vindmøllerne var i øjenhøjde, og generatorerne var stort set støjfrie. Og på den måde er det lykkedes for Vindindustrien og VidenOmVind, at skabe et ”Morten Koch” lignende glansbillede i befolkningen.

I Danmark har vi i dag Vindturbiner, anbragt op imod 95 – 125 meter oppe i luften, over terræn, på metal søjler. Vindturbiner er også, hvad de kaldes retmæssigt i vore nabolande, som Tyskland og Storbritannien. Disse moderne Vindturbiner har så absolut intet til fælles med de tidlige versioner. Turbinestøj er en helt anden støjkilde end de tidlige Vindmøller. Og støjen, herunder i særdeleshed den lavfrekvente del, udbreder sig fuldstændigt anderledes end de lave vindmøllers. Denne støjtype er reguleret af blandt andet vindmøllebekendtgørelser, og i industrien af Arbejdstilsynet (AT). AT har endvidere et separat regel sæt for opholdstider i lavfrekvente støj omgivelser.

Så når nu Vindindustrien igen forleden, i samarbejde med DR TV, relancerer sin kampagne fra foråret ”Bare ikke i min baghave”, i prime time, så forsøger de at lægge maksimalt pres på Folketingsvalget og de politikere, som stiller op. Så er det intet mindre end et udtryk for en overvældende kynisme og griskhed, som er ønsket om udkommet. De havde behændigt taget Pia Olsen Dyhr (SF) med på vognen, nu som et dansk eksemplar af en moderne ”Klima diktator”. Pia Olsen Dyhr, og en overvejende del af de medvirkende, taler alle for, at borgerne skal acceptere alle forslag om opstilling af endnu større vindturbiner i fremtiden. Og hvis befolkningen stritter imod, skal det pålægges kommunerne at gennemtrumfe løsningen, så vi alle sammen kommer frelste igennem ”Klima krisen”.

Tænk, at en folkevalgt politiker stiller op på de præmisser. En, som overvejende er valgt til at værne om vort danske demokrati, som vi er så stolte af. Men når det er i vindmøllebranchens og den ”grønne omstillings” ånd, er åbenbart ingenting helligt.

Der er stærkt tankevækkende, at DR TV vælger at deltage i en propagandakampagne, og en åbenlys gidseltagning af danske politikere. Vi, der bor der, hvor der er ret mange store 150 meter høje vindturbiner i landskabet, nu med ønske om endnu højere, og endnu mere ”støjforurening”, har vel også et liv, som vi har ret til at værne om..!

Bogen ”Den skjulte Magt” af Peter Skeel Hjorth beskriver, hvordan Vindmøllebranchen, VidenOmVind og Jørgen Jakobsen fra Miljøstyrelsen fik landets førende støjekspert, Professor Emeritus Henrik Møller, fjernet fra Ålborg Universitet. Han kunne nemlig bevise, at den lavfrekvente støj forpester hverdagen for tusindvis af danskere 24 timer i døgnet, året rundt. Og hans støjmåler stod i vejen for opstillingen af næste generations 250 meter høje kæmpe vindturbiner. Jørgen Jakobsen fra Miljøstyrelsen har ført en bevidst forplumring af støjberegningerne og udarbejdelse af vindmøllebekendtgørelser igennem en årerække. Han var tidligere ansat hos selskabet Delta, som også er Vindmøllebranchens mest anvendte eksperter på støjberegninger.

Hele Vindmøllebranchens fremtid består i at bevare Miljøstyrelsens bekendtgørelse af, at støjen skal beregnes. Hvorfor de har så store aversioner med at måle den, der hvor folk hævder, de har problemer, at de går så langt, som at medvirke til fjernelsen af en fri dansk uvildig forsker, taler vel helt for sig selv. Opstil fremtidens kæmpe vindturbiner på havet, så er alle støjforureningsproblemer løst. Men det er måske ikke så lukrativt som på landjorden.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce