Læserbrev

Klimadiktatur: Kynisk propaganda for kæmpemæssige vindturbiner

Læserbrev; I Danmark har vi ikke flere vindmøller. Det havde vi i starten af Vestas-tiden, hvor vindmøllerne var i øjenhøjde, og generatorerne var stort set støjfrie. Og på den måde er det lykkedes for Vindindustrien og VidenOmVind, at skabe et ”Morten Koch” lignende glansbillede i befolkningen.

I Danmark har vi i dag Vindturbiner, anbragt op imod 95 – 125 meter oppe i luften, over terræn, på metal søjler. Vindturbiner er også, hvad de kaldes retmæssigt i vore nabolande, som Tyskland og Storbritannien. Disse moderne Vindturbiner har så absolut intet til fælles med de tidlige versioner. Turbinestøj er en helt anden støjkilde end de tidlige Vindmøller. Og støjen, herunder i særdeleshed den lavfrekvente del, udbreder sig fuldstændigt anderledes end de lave vindmøllers. Denne støjtype er reguleret af blandt andet vindmøllebekendtgørelser, og i industrien af Arbejdstilsynet (AT). AT har endvidere et separat regel sæt for opholdstider i lavfrekvente støj omgivelser.

Så når nu Vindindustrien igen forleden, i samarbejde med DR TV, relancerer sin kampagne fra foråret ”Bare ikke i min baghave”, i prime time, så forsøger de at lægge maksimalt pres på Folketingsvalget og de politikere, som stiller op. Så er det intet mindre end et udtryk for en overvældende kynisme og griskhed, som er ønsket om udkommet. De havde behændigt taget Pia Olsen Dyhr (SF) med på vognen, nu som et dansk eksemplar af en moderne ”Klima diktator”. Pia Olsen Dyhr, og en overvejende del af de medvirkende, taler alle for, at borgerne skal acceptere alle forslag om opstilling af endnu større vindturbiner i fremtiden. Og hvis befolkningen stritter imod, skal det pålægges kommunerne at gennemtrumfe løsningen, så vi alle sammen kommer frelste igennem ”Klima krisen”.

Tænk, at en folkevalgt politiker stiller op på de præmisser. En, som overvejende er valgt til at værne om vort danske demokrati, som vi er så stolte af. Men når det er i vindmøllebranchens og den ”grønne omstillings” ånd, er åbenbart ingenting helligt.

Der er stærkt tankevækkende, at DR TV vælger at deltage i en propagandakampagne, og en åbenlys gidseltagning af danske politikere. Vi, der bor der, hvor der er ret mange store 150 meter høje vindturbiner i landskabet, nu med ønske om endnu højere, og endnu mere ”støjforurening”, har vel også et liv, som vi har ret til at værne om..!

Bogen ”Den skjulte Magt” af Peter Skeel Hjorth beskriver, hvordan Vindmøllebranchen, VidenOmVind og Jørgen Jakobsen fra Miljøstyrelsen fik landets førende støjekspert, Professor Emeritus Henrik Møller, fjernet fra Ålborg Universitet. Han kunne nemlig bevise, at den lavfrekvente støj forpester hverdagen for tusindvis af danskere 24 timer i døgnet, året rundt. Og hans støjmåler stod i vejen for opstillingen af næste generations 250 meter høje kæmpe vindturbiner. Jørgen Jakobsen fra Miljøstyrelsen har ført en bevidst forplumring af støjberegningerne og udarbejdelse af vindmøllebekendtgørelser igennem en årerække. Han var tidligere ansat hos selskabet Delta, som også er Vindmøllebranchens mest anvendte eksperter på støjberegninger.

Hele Vindmøllebranchens fremtid består i at bevare Miljøstyrelsens bekendtgørelse af, at støjen skal beregnes. Hvorfor de har så store aversioner med at måle den, der hvor folk hævder, de har problemer, at de går så langt, som at medvirke til fjernelsen af en fri dansk uvildig forsker, taler vel helt for sig selv. Opstil fremtidens kæmpe vindturbiner på havet, så er alle støjforureningsproblemer løst. Men det er måske ikke så lukrativt som på landjorden.

0/0
Annonce
Leder For abonnenter

Begyndelsen på et smukt venskab

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Erhverv

DN-formand og landbrugsformand drøftede klimaforandringer

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte