Annonce
Læserbrev

Klima: Jorden kalder på 68-generationen

Annonce

Læserbrev: Lige nu ser vi store børn og unge rundt om i hele verden gå på gaderne til klimademonstrationer. De er bekymrede. Dybt bekymrede for fremtiden og ikke mindst for, om nogen ved skibsroret overhovedet tager deres bekymring alvorligt.

I 1968 skyllede en visionær bølge hen over verden. En idé-bølge båret af frie og nytænkende unge der turde stille spørgsmålstegn ved logikken i det eksisterende og udfordrede måden, man så verden på. Det var en mangfoldig, kreativ og kritisktænkende skare.

Datidens ungdomsoprør havde, hvad enten det gjaldt ligestilling, arbejdsmiljøkrav, minioritets-solidaritet eller miljøbevægelser, fæstnet deres visionære kroge i de indefraskabte sprækker i den autoritære traditionalisme.

Lige fra professorerne, der greb bolden og valgte at stille sig på studenteroprørets side, til vietnam-krigsveteraner, der turde at tage bladet fra munden og bakke op om journalisternes gruopvækkende rapportager.

Ethvert oprør fra bunden har brug for lyssprækker skabt indefra de magthavendes establissement.

Det samme vil gøre sig gældende i dag. Nutidens unge over hele verden har brug for millioner af sprækker, der kan nedbryde de magthavendes mur af reaktionær tænkning indefra. Ikke mindst har vi brug for 68 generationens erfaringer og know how, som på mange parametre er sammenlignelige med situationen i dag.

Jeg tror slet ikke de unge selv ved, hvor mange ligesindede voksne, der findes derude. Lige nu oplever jeg mest af alt, at de unge føler at klimakampen på verdensplan er en generationskamp - og det er det langt fra.

De unge har brug for at vide, at det ikke er de enkelte voksne, der ikke lytter, men at problemet med uambitiøse klimahandlingsplaner er politisk-strukturelt, nationalt og globalt. Kun når vi i fællesskab virkelig forstår, hvor problemet skabes, kan vi handle på hvordan det løses.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Overbefolkning: Vi udrydder os selv

Annonce