Annonce
Ringkøbing-Skjern

Klaveret spiller ikke for godt under corona-nedlukning: Kulturskole har mistet 29 procent af eleverne

Lederen af Kulturskolen Ringkøbing-Skjern, Preben Frederiksen, håber på yderligere velvilje fra kommunens side, når skolen 19. januar er på dagsordenen i kultur- og fritidsudvalget. Arkivfoto: Johan Gadegaard
På et møde 19. januar skal kultur- og fritidsudvalget drøfte, om der skal gives et ekstraordinært tilskud på 420.000 kroner til Kulturskolen Ringkøbing-Skjern, der er hårdt ramt af corona-restriktioner.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Det kan ind i mellem være lidt svært at finde melodien, når klaverundervisningen foregår virtuelt - og når man midt i en coronapandemi står i spidsen for Kulturskolen Ringkøbing-Skjern:

- Vi overlever indtil videre, og vi online-underviser alt det, vi kan, men det er utrolig svært. Især vores hold er det svært at online-undervise, da vi ikke helt har det udstyr, der skal til. Det kræver også, at eleverne har noget godt udstyr, siger lederen af den kommunale musik- og kulturskole, Preben Frederiksen.

Skolen er på dagsordenen 19. januar, hvor medlemmerne af kultur- og fritidsudvalget skal drøfte, om der skal ydes hel eller delvis tilbagebetaling til eleverne for reduceret eller manglende undervisning under den nuværende corona-nedlukning, der har stået på siden midten af december:

- Vi har en lille reserve, men det batter ingenting i det lange løb, tilføjer Preben Frederiksen.

Annonce

Drift under stort pres

Under nedlukningen i foråret 2020 besluttede Kulturministeriet, at der ikke blev lavet en statslig støtteordning til tilbagebetaling af elevbetaling, og på den baggrund valgte kultur- og fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune i juni at bevilge 462.000 kroner til Kulturskolen.

Beløbet blev brugt til at tilbyde eleverne en rabat på 15 procent for undervisning i sæsonen 2020/21. Men alligevel kan Preben Frederiksen nu konstatere, at elevtallet er faldet med 29 procent i forhold til forrige sæson, hvor der var i alt 924 navne på listen over elever.

- Jeg kan godt forstå forældre, der synes, at det måske ikke er den bedste løsning, man kan få med undervisning online. Men det er det næstbedste, vi kan tilbyde i den her tid, siger lederen af Kulturskolen.

Hos kommunen er det administrationens opfattelse, 'at elevtallet vil falde yderligere, hvis der ikke ydes en direkte kompensation for den manglende eller reducerede undervisning i den nye nedlukningsperiode, og dermed sætte driften i Kulturskolen under et stort pres.'

Annonce

Afbræk i hverdagen

På mødet 19. januar skal medlemmerne af kultur- og fritidsudvalget afgøre, om der skal gives et ekstraordinært tilskud til Kulturskolen på op til 60.000 kroner per uge i perioden fra 11. januar til 28. februar til dækning af tilbagebetaling for manglende eller reduceret undervisning.


Vi har en lille reserve, men det batter ingenting i det lange løb

Preben Frederiksen, leder af Kulturskolen Ringkøbing-Skjern


Samlet set vil det medføre en kommunal ekstraudgift på 420.000 kroner.

- Vi ved ikke, hvor længe vi skal leve med at online-undervise, men vi prøver at komme lidt på forkant, så vi kan bibeholde den kvalitet og den undervisning, vi gerne vil. Vi oplever da også, at de, der får online-undervisning, er glade for det. Det er et godt afbræk i hverdagen, siger Preben Frederiksen.

Hvis det på onsdag ender med et kommunalt afslag, 'så skal vi til at kigge gevaldigt på vores drift,' fastslår lederen af Kulturskolen:

- Men jeg har en forhåbning om, at de vil imødekomme os, så vi ikke skal tænke på det hele tiden. Det er faktisk rigtig hårdt ikke at vide, hvor vi ender henne, siger Preben Frederiksen, der har siddet på lederposten i et år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Skjern får sin egen tv-kanal: Underholdningsshow, natur, kultur og butikker skal fylde sendefladen

Annonce