Annonce
Hvide Sande

Klassisk festival får 25.000 kroner i støtte

Den danske blokfløjtevirtuos Michala Petri er én af 14 musikere, der optræder ved dette års Late Summer Festival i midten af august i Hvide Sande. Pressefoto
Den traditionsrige Late Summer Festival i Hvide Sande bliver i år afviklet i dagene fra 12. til 16. august.

Hvide Sande: Når Hvide Sande i midten af august danner ramme om årets Late Summer Festival, sker det med et samlet budget på godt 360.000 kroner.

For at få økonomien til at hænge sammen er arrangørerne af den klassiske festival, Anette og Helge Slaatto, afhængige af tilskud fra sponsorer, private fonde og fra det offentlige.

I den forbindelse har medlemmerne af kultur- og fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune vurderet en ansøgning på 50.000 kroner, men Late Summer Festival må tage til takke med det halve beløb i tilskud. Dertil kommer dog en kommunal underskudsgaranti af samme størrelse.

Den absolut største post i budgettet er honorarer til de i alt 14 danske, norske og svenske musikere, der i dagene fra 12. til 16. august byder på klassisk musik af høj kvalitet.

Festivalens syv koncerter bliver afholdt i Helligåndskirken, Vestjysk Bank, Lyngvig Fyr, Haurvig Kirke, Hvide Sande Sportsfisker Center og på Anker Fjord Hospice.

Annonce

DR er klar til at optage

Anette og Helge Slaatto lancerede i 2014 deres klassiske tiltag i København, men to år senere blev Late Summer Festival flyttet til Hvide Sande. Det skete blandt andet med det formål at bidrage til at mindske uligheden på den kulturelle front i Danmark.

Når der mandag 12. august er åbningskoncert i Helligåndskirken, er DR klar til at optage et program, der bliver vist på DR2.

I 2016 og 2017 bevilgede kultur- og fritidsudvalget 50.000 kroner i støtte til Late Summer Festival, mens den kommunale støtte sidste år beløb sig til 20.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce