Hvide Sande

Klassisk festival får 25.000 kroner i støtte

Den danske blokfløjtevirtuos Michala Petri er én af 14 musikere, der optræder ved dette års Late Summer Festival i midten af august i Hvide Sande. Pressefoto
Den traditionsrige Late Summer Festival i Hvide Sande bliver i år afviklet i dagene fra 12. til 16. august.

Hvide Sande: Når Hvide Sande i midten af august danner ramme om årets Late Summer Festival, sker det med et samlet budget på godt 360.000 kroner.

For at få økonomien til at hænge sammen er arrangørerne af den klassiske festival, Anette og Helge Slaatto, afhængige af tilskud fra sponsorer, private fonde og fra det offentlige.

I den forbindelse har medlemmerne af kultur- og fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune vurderet en ansøgning på 50.000 kroner, men Late Summer Festival må tage til takke med det halve beløb i tilskud. Dertil kommer dog en kommunal underskudsgaranti af samme størrelse.

Den absolut største post i budgettet er honorarer til de i alt 14 danske, norske og svenske musikere, der i dagene fra 12. til 16. august byder på klassisk musik af høj kvalitet.

Festivalens syv koncerter bliver afholdt i Helligåndskirken, Vestjysk Bank, Lyngvig Fyr, Haurvig Kirke, Hvide Sande Sportsfisker Center og på Anker Fjord Hospice.

DR er klar til at optage

Anette og Helge Slaatto lancerede i 2014 deres klassiske tiltag i København, men to år senere blev Late Summer Festival flyttet til Hvide Sande. Det skete blandt andet med det formål at bidrage til at mindske uligheden på den kulturelle front i Danmark.

Når der mandag 12. august er åbningskoncert i Helligåndskirken, er DR klar til at optage et program, der bliver vist på DR2.

I 2016 og 2017 bevilgede kultur- og fritidsudvalget 50.000 kroner i støtte til Late Summer Festival, mens den kommunale støtte sidste år beløb sig til 20.000 kroner.

0/0
Annonce
Erhverv For abonnenter

Én ansøgning til fuldtidsjob: Min hovedpine er, hvordan vi skal skaffe arbejdekraft

Annonce
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Turismen i Ringkøbing-Skjern skal bruge 1500 nye medarbejdere de kommende år

Hvide Sande

Festival, frivillige og fed musik: Og festen fortsætter hele lørdagen

Hvide Sande

Waterz lægger fra land med ny hjemmeside

Hvide Sande

Klar til strandrace på fede cykler: 120 deltagere kan få en vild oplevelse

Kultur

Danmarks største havefest opgraderer oplevelsen: Det ser lovende ud

Hvide Sande

Skibsværft bygger ny hal til større fartøjer: Ansatte slipper for kulde og regn

112

Mobiltelefon stjålet fra bord

Erhverv

Borgmesteren: Vi er helt bevidste om de trafikale udfordringer - og vi gør noget ved dem!