Annonce
Ringkøbing

Klar til udbud: Regionen leder efter ny adresse til Ringkøbings ambulance

Region Midtjylland vil etablere 13 nye ambulancebaser, så nye private aktørere kan byde på opgaven. Der skal blandt andet etableres en ny base i Ringkøbing. Arkivfoto: Kim Haugaard
Det skal være lettere for nye selskaber at byde ind på ambulancedriften. Derfor opretter Region Midtjylland nu 13 nye ambulancebaser - blandt dem én i Ringkøbing.
Annonce

Ringkøbing: Gennem årtier er ambulancen i Ringkøbing rykket ud fra Falckstationen på V. Strandsbjerg i Ringkøbing.

Men fremover kan det blive anderledes. I hvert fald er Region Midtjylland nu gået på jagt efter en ny ambulancebase, som skal står klar, når 70 procent af ambulanceberedskabet i løbet af 2020 bliver sendt i udbud.

I alt leder regionen efter 13 nye baser til ambulancer rundt om i regionen.

- Det handler om, at det skal være lettere for nye private operatører at byde ind på opgaven, fordi man ikke også skal ud og investere i garageanlæg og lignende. Derfor vil vi tilbyde en base for den kommende ambulancedrift, fortæller Henning Voss, direktør for præhospitalet i Region Midtjylland.

Helt konkret har regionen allerede indledt en dialog om en ny placering i Ringkøbing.

- Det er for tidligt at sige noget om, hvor vi forestiller os, at basen skal ligge. Men vi er ved at undersøge mulighederne, fortæller Henning Voss, der ikke ønsker at oplyse, om man har én eller flere adresser i kikkerten.

Region Midtjylland er i dag ikke utilfreds med de nuværende leverandører, som i dag driver hovedparten af regionens ambulancer. Men ifølge regionsrådsformand Anders Kühnau (S) er der brug for mere konkurrence, så ambulancerne i fremtiden "kører længst muligt på skattekronerne".

Region Midtjylland driver i dag alle sine akutlægebiler og knap en tredjedel af ambulancerne selv. Og nu skal resten altså sendes i udbud - og altså også i Ringkøbing.

En vinder af et udbud er ikke tvunget til at bruge regionens ambulancebase, oplyser Henning Voss.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Diakoni: Rækkefølgen er afgørende

Videbæk

Udsigt til coronabenspænd: Fjelstervang vil overvære det sidste slag om skolerne

Ringkøbing-Skjern

Solpark-ønsker vil kræve 2034 hektar for at kunne gå i opfyldelse: Nye projekter er strømmet ind i august

Annonce