Hvide Sande

Klar til strandrace på fede cykler: 120 deltagere kan få en vild oplevelse

Der kan cykles enten 20 eller 40 kilometer ved årets udgave af Hvide Sande Fatbike Beach Race. Arkivfoto: Jan Klinksgaard
Som deltager ved Hvide Sande Fatbike Beach Race er det muligt at vælge mellem to distancer: 20 eller 40 kilometer.

Hvide Sande: Det lyder lidt hårdt, og det bliver det sikkert også, når årets udgave af Hvide Sande Fatbike Beach Race bliver afviklet Kristi Himmelfartsdag.

En af initiativtagerne bag løbet, Martin Thygesen, fastslår, at det er noget ganske særligt at køre ræs lige dér på kanten af havet:

- Og så er vestenvinden altid drilsk og hård, så vi tør godt garantere, at man som deltager dels får store oplevelser på en unik rute, og dels bliver udfordret af naturen, siger Martin Thygesen.

Der er maksimalt plads til 120 personer i fatbike-feltet, der ved middagstid torsdag 30. maj bliver sendt af sted fra Sydstranden ved Tungevej. På de meget brede dæk køres der ti kilometer mod syd til et vendepunkt og derfra retur til Hvide Sande.

Man kan vælge at nøjes med én tur på 20 kilometer, men det er også muligt at stille op på den dobbelte distance, som så omfatter to ture på ruten.

Deltagere er velkomne til at møde op med egne fatbikes, men arrangørerne har også et begrænset antal cykler til udlejning.

0/0
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Karsten Sandal har styr på beton, vind, sol og Ølstrup

Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Portræt For abonnenter

Det ville kræve et stort gulv at skrive hele Hans Ejner Jepsens livshistorie

Kultur

Se alle billederne: 100 vestjyder mødtes for at trække i våddragterne

Læserbrev

Rød og grøn og blå - og Vesterled-slottets gyldne skjolde

Læserbrev: De, der følger med i dagens Danmark, vil i den sidste tid have oplevet en del farveflimmer. Nogle røde vil være grønne, og nogle med en mere udefineret, alternativ kulør vil både være røde og grønne; og der er enkelte blå, der vil være grønne. Af disse grunde faldt tanken på Ingemanns ”Der står et slot i Vesterled”. Ingemann så solnedgangen i Vesterhavet ”tækket med gyldne skjolde”. Derhenne i Vesterhavet ”går hver aften solen ned bag rosenskyernes volde”. Og ”fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet…”. Hvilken farvepragt! Nu er der ikke noget, der tyder på, at hverken røde, grønne eller blå eller forvirrede alternative nogensinde har set hverken rosenskyer eller gyldne solnedgange i Vesterled; men det skulle de tage sig tid til, inden det er for sent. Så ville de sørge for at bevare solnedgangen i Vesterled og fri den for de vindmøller fire km ude i havet, som svenskere har tænkt sig at opstille. Helt galt synes det at være gået for dem med den mere udefinerede alternative kulør (drømmerne), og for dem, der siger, at de er blå, men hellere vil være grønne (de naive forvirrede). For de læsere, der endnu ikke har forstået et muk, så handler det om et projekt, der hedder kystnære havvindmøller i Vesterhav Syd, hvor der snart bliver placeret et ”festfyrværkeri” af blinkende møllevinger på toppen af 20 styk 190 meter høje møller kun fire km ude i havet i Vesterled (det koster tæt ved ingenting at flytte dem 20-30 km ud på havet) (P.s. Københavns rådhustårn er 108 meter). Håbet er, at nogen snart får det stoppet. Derfor denne appel til især nogle blå, der gerne vil være grønne, og til nogle alternative, der ikke vil eller ikke forstår at bekende kulør.

Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Advarsel til politikere om besparelse: Borgere vil blive synlige med uhensigtsmæssig adfærd i bybilledet

Ringkøbing-Skjern

Haglstorm gav enorme skader på landbrugsbygninger og udestuer i Hover-området

112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer