Annonce
Hvide Sande

Klar til optagelse af tv-serie: Pengene kommer tre gange igen

Billedet her blev taget i februar 2015, hvor domkirken i Viborg dannede rammen om optagelser til biograffilmen 'Emma & Julemanden', der i de bærende roller havde navne som Lars Hjortshøj, Camilla Bendix, Mille Dinesen, Esben Pretzman og Rune Tolsgaard. Arkivfoto: Morten Dueholm/Scanpix
En analyse fra Den Vestdanske Filmpulje viser, at det er en god investering, når en kommune vælger at skyde penge i produktion af film og tv-serier.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Når Nikolaj Lie Kaas står foran et kamera og venter på, at der bliver sagt 'klar til optagelse' under åben himmel, tikker der stille og roligt penge ind på kontoen i den kommune, hvor optagelserne finder sted.

Det viser en ny analyse, der stiller skarpt på effekter af Den Vestdanske Filmpulje, som er en regional filmfond med indskud fra ti kommuner; blandt andre Ringkøbing-Skjern.

Analysen viser, at for hver krone, Den Vestdanske Filmpulje investerer i en produktion, bruger produktionen 3,3 kroner i medlemskommunerne, hvor der eksempelvis købes forskelligt udstyr, materialer og retten til brug af locations, lige som der også bruges penge på transport, overnatninger og forplejning.

- Filmpuljen har helt klart været med til at understøtte en udvikling i regionen. Det gælder også for os som selskab. I kraft af støtten fra filmpuljen har vi været i stand til at markere os som et selskab med erfaring i at løfte store fiktionsprojekter, siger Morten Rasmussen, direktør hos produktionsselskabet Deluca Film.

Annonce

Spændende by at bo i

I den 36 sider store rapport bliver der også slået på, at 'film rummer et element af stjernestøv':

- Derfor synes borgerne typisk også, at det er spændende, når der foregår filmoptagelser. Ens by bliver pludselig mere spændende at bo i, fordi der sker noget nyt og anderledes. Og så bliver man som borger også stolt, når ens hjemby bliver vist i tv eller på biograflærredet, hedder det i rapporten.

Det kan Lars Stentoft, direktør for kultur og udvikling i Viborg Kommune, tale med om:

- Når der bliver optaget nogle film i Viborg, er det med til at generere noget stolthed og nogle oplevelser. Det kan være med til at gøre vores by mere interessant.

Viborg har i de seneste år dannet ramme om optagelserne til filmene 'Emma og Julemanden' og 'Julemandens datter.'

Rulleteksterne i Den Vestdanske Filmpulje viser blandt andet også, at dele af 'Lykke-Per' blev optaget i Husby Klitplantage og på Hjerl Hede, mens 'Du forsvinder' - med Trine Dyrholm og Nikolaj Lie Kaas i hovedrollerne - delvist blev optaget i Silkeborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Landsbyer arbejder videre med friskoleplaner: - Vi kommer til at stå dårligt uden skole

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her har strukturudvalg søgt inspiration: Aalborg har helt ned til 60 elever pr. skole - og det fungerer

Annonce