Annonce
Hvide Sande

Klar til Hvide Sande Masterclass: 18 unge musikere skaber koncerter på højt niveau

Den israelske pianist Masha Yulin er blandt de navne, der optræder på årets udgave af Hvide Sande Masterclass.
I slutningen af september bliver 13. udgave af Hvide Sande Masterclass afviklet.
Annonce

Hvide Sande: Der bliver serveret klassisk musik fra øverste hylde, når 13. udgave af Hvide Sande Masterclass bliver afviklet i dagene fra 22. til 28. september.

I løbet af denne efterårsuge vil 18 unge musikere fra 12 forskellige nationaliteter spille koncerter, der i Hvide Sande finder sted i blandt andet Helligåndskirken, i Fiskeriets Hus, i Lyngvig Fyr og på Anker Fjord Hospice. Dertil kommer tre ekstrakoncerter i Ølgod, Videbæk og Aarhus.

Deltagerne på Hvide Sande Masterclass 2019 er blevet udvalgt af masterclass-professorerne blandt de absolut største, unge, klassiske talenter i ind og udland. Der vil blive sat fokus på det kammermusikalske sammenspil og professorerne vil spille med i kammermusik-ensemblerne både på prøverne og på koncerterne.

Fra folkene bag Hvide Sande Masterclass fremhæves den israelske pianist Masha Yulin, der er med for ottende gang. Efter sin afgangseksamen fra konservatoriet i Jerusalem har hun studeret i Berlin, hvor hun i dag arbejder som underviser, og i løbet af sin karriere har hun vundet stribevis af priser.

Annonce

Kultur i sommerlandet

Formålet med Hvide Sande Masterclass er at styrke og udvikle unge menneskers musikalske talent gennem undervisning på et højt kunstnerisk og musikalsk niveau. Samtidig ønsker man at fremme internationale kontakter og personlig vækst hos de unge musikere.

Formålet er også at flytte kulturen ud i det vestjyske sommerland som et tilbud til musikelskere fra ind- og udland, som her får mulighed for at lytte til klassisk musik på højt niveau i en ny og utraditionel sammenhæng.

- Derfor er det også en stor glæde, at mange allerede har vist interesse for at opleve, hvad årets masterclass byder på af oplevelser i undervisningen og på koncerterne. Dagligt modtager vi spørgsmål om leje af sommerhus og billetkøb til koncerterne fra musikelskere fra nær og fjern, siger lederen af Hvide Sande Masterclass, Anne-Marie Hjelm.

Elever på folkeskoler, friskoler og musikskoler, gymnasier, efterskoler og børnehjem i kommunen inviteres til frit at overvære prøverne og koncerterne. For alle andre er det ganske gratis at overvære alle prøverne på masterclass, mens billetterne til koncerterne kan købes ved indgangen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rejser

Kommentar: De forbandede drikkepenge

Annonce