Annonce
Hvide Sande

Klar til Hvide Sande Masterclass: 18 unge musikere skaber koncerter på højt niveau

Den israelske pianist Masha Yulin er blandt de navne, der optræder på årets udgave af Hvide Sande Masterclass.
I slutningen af september bliver 13. udgave af Hvide Sande Masterclass afviklet.

Hvide Sande: Der bliver serveret klassisk musik fra øverste hylde, når 13. udgave af Hvide Sande Masterclass bliver afviklet i dagene fra 22. til 28. september.

I løbet af denne efterårsuge vil 18 unge musikere fra 12 forskellige nationaliteter spille koncerter, der i Hvide Sande finder sted i blandt andet Helligåndskirken, i Fiskeriets Hus, i Lyngvig Fyr og på Anker Fjord Hospice. Dertil kommer tre ekstrakoncerter i Ølgod, Videbæk og Aarhus.

Deltagerne på Hvide Sande Masterclass 2019 er blevet udvalgt af masterclass-professorerne blandt de absolut største, unge, klassiske talenter i ind og udland. Der vil blive sat fokus på det kammermusikalske sammenspil og professorerne vil spille med i kammermusik-ensemblerne både på prøverne og på koncerterne.

Fra folkene bag Hvide Sande Masterclass fremhæves den israelske pianist Masha Yulin, der er med for ottende gang. Efter sin afgangseksamen fra konservatoriet i Jerusalem har hun studeret i Berlin, hvor hun i dag arbejder som underviser, og i løbet af sin karriere har hun vundet stribevis af priser.

Kultur i sommerlandet

Formålet med Hvide Sande Masterclass er at styrke og udvikle unge menneskers musikalske talent gennem undervisning på et højt kunstnerisk og musikalsk niveau. Samtidig ønsker man at fremme internationale kontakter og personlig vækst hos de unge musikere.

Formålet er også at flytte kulturen ud i det vestjyske sommerland som et tilbud til musikelskere fra ind- og udland, som her får mulighed for at lytte til klassisk musik på højt niveau i en ny og utraditionel sammenhæng.

- Derfor er det også en stor glæde, at mange allerede har vist interesse for at opleve, hvad årets masterclass byder på af oplevelser i undervisningen og på koncerterne. Dagligt modtager vi spørgsmål om leje af sommerhus og billetkøb til koncerterne fra musikelskere fra nær og fjern, siger lederen af Hvide Sande Masterclass, Anne-Marie Hjelm.

Elever på folkeskoler, friskoler og musikskoler, gymnasier, efterskoler og børnehjem i kommunen inviteres til frit at overvære prøverne og koncerterne. For alle andre er det ganske gratis at overvære alle prøverne på masterclass, mens billetterne til koncerterne kan købes ved indgangen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Fælles opråb fra fire rektorer: Elever arbejder alt for meget

Annonce