Annonce
Tarm

Klar til afslutning på teaterfestival: Skeletmunke rykker ind i spejderhus

I familieforestillingen 'The Yoricks' mødes seks skelet-munke med engle, løver og heste for at gøre døden til et surrealistisk cirkus. Pressefoto
Ringkøbing-Skjern Kommunes internationale festival for scenekunst, UR-NAT, afsluttes søndag i Tarm

Tarm: Den seks dage lange teaterfestival UR-NAT har de seneste dage budt på alt fra melorme, parader, koncerter og forestillinger rundt om i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Søndag sidst på eftermiddagen gælder det festivalens finale, der udspiller sig i Spejderhuset i Tarm, hvor skeletmunke kommer i rampelyset.

I samarbejde med kulturhuset Mejeriet og KFUM-spejderne i Tarm byder Teatret, der er drivkraften bag UR-NAT, på forestillingen 'The Yoricks' med Teatro Tascabile di Bergamo. ”The Yoricks” er en forestilling for hele familien med skeletmunke, engle, løver og heste.

Publikum inviteres til at tage madkurven med til Tarm, hvor man efter forestillingen kan nyde aftensmaden i hyggeligt selskab med skuespillere, kunstnere og musikere fra hele verden.

- Det er altid en fornøjelse af optræde i Tarm, og vi har gennem årene haft et fantastisk godt samarbejde med Tove Lauritsen og de frivillige ved Mejeriet i Tarm. I UR-NAT festivalen har vi lagt vægt på at fejre kunsten og naturen, og den smukke natur omkring spejderhuset danner en perfekt ramme om afslutningen på festivalen, siger skuespiller og koordinator på Teatret OM, Annemarie Waagepetersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Ringkøbing For abonnenter

Hun starter snart i en almindelig klasse: - Dansk bliver svært - men jeg glæder mig rigtig meget

Annonce