Annonce
Tarm

Klar til afslutning på teaterfestival: Skeletmunke rykker ind i spejderhus

I familieforestillingen 'The Yoricks' mødes seks skelet-munke med engle, løver og heste for at gøre døden til et surrealistisk cirkus. Pressefoto
Ringkøbing-Skjern Kommunes internationale festival for scenekunst, UR-NAT, afsluttes søndag i Tarm

Tarm: Den seks dage lange teaterfestival UR-NAT har de seneste dage budt på alt fra melorme, parader, koncerter og forestillinger rundt om i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Søndag sidst på eftermiddagen gælder det festivalens finale, der udspiller sig i Spejderhuset i Tarm, hvor skeletmunke kommer i rampelyset.

I samarbejde med kulturhuset Mejeriet og KFUM-spejderne i Tarm byder Teatret, der er drivkraften bag UR-NAT, på forestillingen 'The Yoricks' med Teatro Tascabile di Bergamo. ”The Yoricks” er en forestilling for hele familien med skeletmunke, engle, løver og heste.

Publikum inviteres til at tage madkurven med til Tarm, hvor man efter forestillingen kan nyde aftensmaden i hyggeligt selskab med skuespillere, kunstnere og musikere fra hele verden.

- Det er altid en fornøjelse af optræde i Tarm, og vi har gennem årene haft et fantastisk godt samarbejde med Tove Lauritsen og de frivillige ved Mejeriet i Tarm. I UR-NAT festivalen har vi lagt vægt på at fejre kunsten og naturen, og den smukke natur omkring spejderhuset danner en perfekt ramme om afslutningen på festivalen, siger skuespiller og koordinator på Teatret OM, Annemarie Waagepetersen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce