Annonce
Tarm

Klar til afslutning på teaterfestival: Skeletmunke rykker ind i spejderhus

I familieforestillingen 'The Yoricks' mødes seks skelet-munke med engle, løver og heste for at gøre døden til et surrealistisk cirkus. Pressefoto
Ringkøbing-Skjern Kommunes internationale festival for scenekunst, UR-NAT, afsluttes søndag i Tarm

Tarm: Den seks dage lange teaterfestival UR-NAT har de seneste dage budt på alt fra melorme, parader, koncerter og forestillinger rundt om i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Søndag sidst på eftermiddagen gælder det festivalens finale, der udspiller sig i Spejderhuset i Tarm, hvor skeletmunke kommer i rampelyset.

I samarbejde med kulturhuset Mejeriet og KFUM-spejderne i Tarm byder Teatret, der er drivkraften bag UR-NAT, på forestillingen 'The Yoricks' med Teatro Tascabile di Bergamo. ”The Yoricks” er en forestilling for hele familien med skeletmunke, engle, løver og heste.

Publikum inviteres til at tage madkurven med til Tarm, hvor man efter forestillingen kan nyde aftensmaden i hyggeligt selskab med skuespillere, kunstnere og musikere fra hele verden.

- Det er altid en fornøjelse af optræde i Tarm, og vi har gennem årene haft et fantastisk godt samarbejde med Tove Lauritsen og de frivillige ved Mejeriet i Tarm. I UR-NAT festivalen har vi lagt vægt på at fejre kunsten og naturen, og den smukke natur omkring spejderhuset danner en perfekt ramme om afslutningen på festivalen, siger skuespiller og koordinator på Teatret OM, Annemarie Waagepetersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Annonce