Annonce
Skjern

Klagesag om minkfarm er udsat igen

Peder Larsen ses mellem sine minkhuse ved Uglbjergvej og må indtil koncentrere sig om arbejdet der. Arkivfoto.

Minkavler Peder Larsen kan kun vente på, at Natur- og Miljøklagenævnet får behandlet hans sag fra Uglbjergvej. Samtidig har han fået miljøgodkendelse til en helt ny farm ved Nr. Vognbjergvej.

Annonce

Peder Larsen er minkavler i Dejbjerg, og så er han også en meget tålmodig mand.

Han venter og venter og venter.

Nu er der næsten gået to år uden en endelig afgørelse på hans så voldsomt diskuterede sag om en udvidelse af minkfarmen på adressen Uglbjergvej 8 fra 5500 tæver til 9999 tæver.

Kommunen sagde i første omgang nej til hans ønske om den voldsomme udvidelse, hvorefter der blev holdt en række møder mellem ham og den nærliggende Dejbjerglund Efterskole med håbet om, at de to involverede parter i sagen kunne finde hinanden i en mindelig løsning, som begge parter kunne leve med.

Annonce

Ikke travlt

Adskillige møder gav ingen løsning på sagen, og afslaget blev anket af Peder Larsen til Natur- og Miljøklagenævnet, der siden begyndelsen af 2014 ikke har haft travlt med at komme i gang med en behandling af klagen.

»Jeg fik i vinter et brev fra nævnet, at man på grund af en meget stor sagsmængde desværre var nødt til at udsætte sagsbehandlingen med et kvartal, og så har jeg igen lige før sommerferien fået et nyt brev fra styrelsen, hvor man igen beklager en meget stor sagsmængde, og at man derfor er nødsaget til at udskyde sagsbehandlingen med yderligere et halvt år. Så jeg venter bare stadig. Gad vide hvornår der kommer til at ske noget. Sikkert nok først en gang i løbet af 2016, men i den tid, der går, kan jeg ikke komme videre,« siger Peder Larsen.

På et tidspunkt, efter at han havde anket afslaget fra kommunen, begyndte han at overveje et generationsskifte i minkfarmen på den måde, at han ville arbejde på at flytte hele farmen til Nr. Vognbjergvej og så opføre en ny stor farm der.

Han søgte om en miljøgodkendelse af en farm til 5000 tæver og, og den har han fået, så lige før sommerferien indsendte han en ansøgning om byggetilladelse.

»Der har så - nok grundet ferietiden - ikke været en politisk behandling af den ansøgning. Der er også fortsat en uafklaret sag med en klager, men den volder næppe store problemer, fordi klageren slet ikke bor på den pågældende ejendom,« siger Peder Larsen.

Men han kan ikke rigtigt gøre noget

Udover at vente...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Landsbyer arbejder videre med friskoleplaner: - Vi kommer til at stå dårligt uden skole

Ringkøbing-Skjern

For tredje dag i streg er der smittede: Fem personer er testet positive siden fredag

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tre fodboldhold i Ringkøbing IF påvirket af corona - en spiller er testet positiv

Annonce