Annonce
Vestjylland

Klagesag: Nu har stridende parter selv fundet en god løsning

Udviklingen på havnen i Thorsminde har i to år været bremset af en miljøklage. Nu er parterne blevet enige til alles tilfredshed - og så der både kan bygges fiskeopdræt og der samtidig er plads til ferieboliger. Arkivfoto: Jan Briks
I to år har en klagesag i Miljø- og Fødevareklagenævnet sat udviklingen i stå i Thorsminde. Men nu har to investorer lavet en aftale, så der nu sker noget.

Thorsminde: For to år siden godkendte byrådet et stort fiskeopdræt syd for havnen i Thorsminde. Men siden er det endt som en langtrukket klagesag i Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Nu kan projektet endelig kommer videre, efter ejerne af Thorsminde Seafood og klageren JD Contractor har indgået en aftale om "godt naboskab" - og hvor klagen er trukket tilbage.


Vi har aldrig været imod fiskeopdræt, men blot ønsket krav, så der er plads til begge projekter

Rasmus Normann, direktør i JD Real Estate


JD Real Estate har søgt om at bygge ferieboliger i det sydvestlige hjørne af havnen, hvor firmaet ejer bygninger og disponerer over en grund. Firmaet har frygtet, at især støj- og lugtgener fra fiskeopdræt ville ødelægge muligheden for ferieboliger.

Thorsminde Seafood flytter nu et renseanlæg, som kan give støj- og lugtgener mod syd, og dermed længst væk fra selve havnen og de ønskede ferieboliger. Desuden renses spildevand for alle synlige rester fra fiskeopdræt før udledning.

- Vi har aldrig været imod fiskeopdræt, men blot ønsket krav, så der er plads til begge projekter, siger Rasmus Normann, direktør i JD Real Estate som er søsterselskab til JD Contractor.

Annonce

Kommunen ville ikke

Parterne lavede den første aftale for halvanden år siden, som dog forudsatte, at kravene blev indarbejdet i kommunens tilladelse.

- Det modsatte Holstebro Kommune sig,  men nu er vi så i stedet blevet enige om en privatretslig aftale, hvor vi forpligter hinanden på samarbejde og målbare niveauer for støj og lugt, siger Rasmus Normann.

Han har også været bekymret for trafikken, og her vil Thorsminde Seafood og JD arbejde sammen for at få en ny sydlig indkørsel fra Klitvejen til havnen.

- Det forudsætter, at kommunen vil være med, siger Rasmus Normann.

Bent Urup, direktør for Thorsminde Seafood, som vil producere tre millioner kilo ørreder om året, er glad for aftalen.

- Det er altid godt, når man kan sætte sig sammen og finde en god løsning. Og for os gør det ingen forskel, at vandrensningen nu flyttes, siger Bent Urup.

Parterne vil også samarbejde om at styrke Thorsminde Havn som turistattraktion.

- Vi er klar til at investere, den dag et flertal i byrådet vil godkende planerne om ferieboliger. Alternativt kan vi måske bruge området i forbindelse med de kommende havvindmøller, siger Rasmus Normann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Rohde om sin gamle kritik af Indre Mission som sort: - Det var ikke min stolteste time som folketingsmedlem

Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Det store valg for 75 år siden: Se navnene på de mange lokalvalgte i både sogneråd, byråd og amtsråd

Annonce