Annonce
Hvide Sande

Klagere får penge retur - hvis de søger om det

De kystnære mølleprojekter Vesterhav Syd og Nord har givet masser af lokal ballade. Det har ikke været tilfældet for Horns Rev, som billedet her stammer fra. Arkivfoto: John Randeris
Taksationsmyndigheden begynder nu at betale gebyrer tilbage til de lodsejere, der har klaget over placeringen af Vesterhav Syd og Nord
Annonce

Vestkysten: Taksationskommissionen begynder nu at betale de gebyrer tilbage, som en række grundejere ved Vestkysten har betalt for retten til at klage over mølleparkerne Vesterhav Syd og Nord.

Flere lokale lodsejere krævede erstatning i forbindelse med placeringen af de kystnære møller, men samtidigt med deres krav skulle de betale et gebyr på 4000 kroner.

Nu er det bestemt at sagen om de kystnære vindmølleparker skal gå om, og dermed bliver møllernes placering anderledes end den oprindelige placering, og dermed har taksationskommissionen henlagt sagerne. Det betyder, at alle klagere nu skal have deres indbetalte gebyr tilbagebetalt.

Den besked har de ventet på i nær et år, men taksationskommissionen har dog endnu en spidsfindighed i ærmet. Gebyret bliver nemlig ikke udbetalt uden videre. Klagerne skal selv søge om at få gebyret tilbage på en særlig blanket.

- Alt, hvad man kan spænde ben for, det gør man i sådan en sag. Jeg er meget overrasket over, at man skal søge om at få sine egne penge tilbage, men det gør vi så. Jeg har allerede sendt blanket ind, og så starter hele sagen formentligt forfra næste sommer, siger Jens Kaasgaard, der er formand for foreningen Stop Vesterhav Nord.

Formand for Sammenslutningen af grundejerforeninger på Holmsland Klit, Thue Amstrup-Jørgensen, kalder tilbagebetalings-proceduren nødvendig.

- Meget kunne gøres lettere. Men alle, der har krævet erstatning, har modtaget et brev med en beskrivelse om, hvordan man får sit gebyr tilbage. Det kan vist ikke gøres meget anderledes i dette tilfælde, siger han.

Sagen om de omstridte vindmølleparker er stillet i beo indtil en ny VVM-redegørelse med nyt opstillingsmønster er udarbejdet. Så starter hele høringsperioden forfra med en ny mulighed for, at lodsejerne kan søge om erstatning som følge af de gener, som møllerne vil påføre dem.

Knap 600 endte med at søge værditabserstatning. De kan tilsammen se frem til at få deres gebyr på i alt 2,4 millioner kroner tilbage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande For abonnenter

Skuespillere nyder at filme i Hvide Sande: 'Vi er bare så glade for, at det gode vejr er kommet'

Annonce