Annonce
Rejser

Klage: Ferie med minikufferter

Familien droppede at tage fitnesstøj og sko med på ferie for at få plads til det mest nødvendige i de små kufferter. Foto: Colourbox
En charterrejsende kunne ikke læse bagagereglerne anderledes, end at indtjekket bagage ikke måtte være større end håndbagagen. Det blev dermed bøvlet for familien på fem at pakke - og udløste et erstatningskrav på næsten 8000 kroner.

Kan det passe, at ens indtjekkede kuffert på en flyrejse ikke må være større end den, man gratis må tage med i kabinen?

På et charterselskabs hjemmeside stod der om bagagemængden: "20 kg + 5 kg håndbagage, maks. mål: 55 x 40 x 23 cm."

Det tolkede en kunde sådan, at de indtjekkede kufferter ikke måtte overstige de angivne mål, hvilket gav nogle problemer for familien på to voksne og tre børn, der skulle til Tyrkiet. Familien måtte ud at købe en ekstra (lille) kuffert og undlade at medbringe en del tøj og vente med at købe shampoo, solcreme og lignende på feriestedet. Modsat forklarede den relativt beskedne merudgift for indtjekket bagage, hvorfor kufferterne ikke måtte være større, ræsonnerede kunden.

Senere fandt han og ægtefællen ud af, at kufferten må være meget større, og han klagede til bureauet over misinformation og krævede udgiften til indtjekket bagage (475 kroner) tilbagebetalt samt en kompensation på yderligere 7250 kroner.

Bureauet fastholdt, at de angivne mål kun gælder håndbagage. Det undrede sig over, hvordan klager kunne tro, at fire gange så meget indtjekket bagage (20 kilo) skulle kunne være i samme kuffert, som er tilladt til håndbagage (5 kilo). Ligeledes havde en medarbejder oplyst kunden om, der ikke var begrænsning på størrelsen på indtjekket bagage, men at der var en vægtbegrænsning på 20 kilo.

Sagen gik videre til Pakkerejse-Ankenævnet, som ikke gav klageren medhold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce