Annonce
Ringkøbing

Kjeld Korsholm fra Lem cykler på hjul af stjernerne i kampen mod sclerose

Kjeld Korsholm fra Lem stiller op i kampen mod sclerose.
Kjeld Korsholm fra Lem cykler med Scleroseforeningens cykelevent Cykelnerven, der har ”en verden uden sclerose” som sit mål.
Annonce

Lem: 250 danske cykelentusiaster lægger sig på hjul af Tour de France-stjernerne, når de til september kæmper sig i mål på afgørende bjergtoppe. De danske cykelryttere cykler fire af de afgørende Tour-etaper – dagen efter, at stjernerne cykler dem.

På Cykelnerven deler alle 250 deltagere en fælles passion for bjergcykling af den krævende slags. Men de har også en fælles mission – de cykler for at samle penge ind til forskning i sygdommen sclerose. Det er en sygdom, som hver dag rammer to danskere, og Danmark har en af verdens højeste forekomster af sclerose. På bare 20 år er antallet af danskere med sclerose fordoblet, og i dag lever over 16.500 danskere med den uhelbredelige sygdom.

Forskning i sygdommen er helt centralt i kampen mod sclerose, og deltagerne på Cykelnerven indsamler hvert år et stort millionbeløb til den forskning, som skal stoppe sygdommen. Hver enkelt rytter er med til at samle penge ind til den livsvigtige forskning.

Annonce

Haft sclerose i 26 år

Kjeld Korsholm fra Lem har haft sclerose i snart 26 år, og deltager på Cykelnerven for at samle penge ind til forskning i sclerose.

- Jeg har haft denne sygdom i 26 år til efteråret. Jeg har haft et mildt forløb i mange år med et attak cirka hver 3-5 år. Det er kun 3 år siden, jeg begyndte på sclerosemedicin, og jeg er stadig fuld funktionsdygtig og fysisk aktiv. I hverdagen er jeg på nedsat arbejdstid, da jeg har brug for en pause midt på dagen til at få lukket øjnene.

- Jeg fandt ud af, at spinning var godt for fysikken og ens velvære, så cyklen blev købt for 6 år siden. Der har været mange påstande om, hvorvidt fysisk aktivitet er et plus eller minus for sclerose sygdommen, men jeg har det nu bedst med at få pulsen op i den røde zone, og styrke kroppens muskler. Jeg har tilmeldt mig dette års Cykelnerven for at gøre en forskel og samle penge ind til forskning i sclerose. Jeg glæder mig til at komme afsted til Alperne, og bestige dette års udfordringer, fortæller Kjeld Korsholm.

Annonce

Vestjysk indsats er guld værd

Når Cykelnerven indtager de franske bjerge, sker det lige efter, at Tour-karavanen har ramt dem. De foregående år har det professionelle felt først ramt de samme bjerge omkring 14 dage efter, at Cykelnerven er rejst tilbage til Danmark.

På grund af rejserestriktionerne i forbindelse med Covid-19 kører Cykelnerven i år etaperne en dag efter Tour-feltet. Og med et felt på 250 ryttere er Cykelnerven endnu større end det officielle Tour de France-felt. Men det kræver et helt års forberedelse at blive klar til Cykelnerven, og på Team Vestjylland er de ekstra måneder blevet brugt til at give den en ekstra skalle med indsamlingen.

- Hver eneste rytter på holdet gør en meget stor indsats for at skaffe sponsorater, sælge logopladser på holdets cykeltøj og ikke mindst arrangere lokale events, der kan sikre de nødvendige midler til forskning i sclerose. Corona har ikke gjort den indsats lettere. Derfor er vi ekstra glade for den fantastiske opbakning fra det lokale erhvervsliv, som selv i svære tider vælger at støtte deres lokale hold. Det er simpelthen guld værd, fortæller Mette Hjulmand Leonhard-Hjorth, som leder Cykelnerven hos Scleroseforeningen.

Annonce

38 vestjyder er med

De 250 deltagere er fordelt på ni hold rundt om i landet – heriblandt Team Vestjylland, som i år tæller 38 vestjyder. Hvert hold har sin egen kaptajn, som på frivillig basis arrangerer og koordinerer både træning og fundraising i mange måneder forud for turen til Frankrig. Og alle løfter i flok for at samle penge ind til forskning. Takket være lokale sponsorer og lokale støtter har Cykelnervens ryttere samlet tæt på 23,5 millioner kroner ind til forskning i sclerose siden starten tilbage i 2014.

De vestjyske ildsjæle og resten af Cykelnerven får selskab af en stribe kendte og garvede sportsfolk, når de rammer Alperne til sommer. Legender fra fodboldlandsholdet som Martin Jørgensen og Thomas Helveg og to af medlemmerne af den originale OL-Guldfirer, med Eskild Ebbesen i spidsen, cykler med og gør en stor indsats for at skabe opmærksomhed om sclerose.


Der har været mange påstande om, hvorvidt fysisk aktivitet er et plus eller minus for sclerose sygdommen, men jeg har det nu bedst med at få pulsen op i den røde zone, og styrke kroppens muskler.

Kjeld Korsholm, Lem


Udover de mange sportsprofiler tæller Cykelnervens hold også en række kendte ansigter fra TV2. Både Mikael Kamber, Claus Elming, Peter Tanev og ikke mindst Tour de France-eksperten Dennis Ritter. Sidstnævnte skal vanen tro dække Tour de France, som i år kører deres etaper samtidig med Cykelnerven, og det betyder desværre, at han ikke med til at fejre Cykelnervens finale i Frankrig. Men hans tanker er hos alle Cykelnervens ryttere.

- For første gang får Cykelnervens ryttere lov til at køre lige i hælene på de største personligheder i Tour de France-historien – og så kan jeg ikke være der. Jeg er dybt misundelig på den oplevelse, der venter mine holdkammerater. Det er helt unikt, at vi som almindelige mennesker kan få adgang til idolernes arena, mens de selv betræder den. Jeg håber, ærefrygten virker som en katalysator på vej op ad bjergene, fortæller han om Cykelnerven.

Cykelnerven finder sted fra 16. til 19. september 2020 og består af nøje udvalgte bjerge fra Tourens etaper. De fire etaper byder traditionen tro på en stribe helt afgørende stigninger – heriblandt Col de la Loze, som er den helt store x-faktor for Tour de France 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce