Annonce
Navne

Kirsten Nørremark Jensen er ny leder af KFUMs Soldaterhjem i Borris

Kirsten Nørremark Jensen er ansat fra 1. april og glæder sig til at indtage rollen som soldaterhjemsleder 11. maj, hvor soldaterhjemmet i Borris forventes at genåbne. Foto: KFUMs Soldatermission
Når KFUMs Soldaterhjem i Borris åbner igen efter Coronalockdown, er det med en ny leder i spidsen.

Borris: Kirsten Nørremark Jensen, er ny leder af KFUMs Soldaterhjem i Borris.

Det skriver KFUMs Soldatermission i en pressemeddelelse.

Kirsten Nørremark Jensen bor i Hanning. Hun er uddannet diakon, og har de seneste otte år været formand for Diakonforbundet Filadelfia. De seneste 17 år har Kirsten været afdelingsleder ved Kirkens Korshær i Herning.

- Jeg skifter den ene hær ud med en anden hær, fortæller den nye soldaterhjemsleder muntert om jobskiftet, før der med mere vægt lyder.

- Det betyder meget for mig at arbejde i en værdibaseret organisation. Jeg føler ikke, at jeg er færdig på arbejdsmarkedet, og jeg synes, det er en rigtig spændende stilling i Borris.

Kirsten er fra lokalområdet. Sidst i 1970'erne havde hun en afstikker til Sjælland efter at være født og opvokset i Dejbjerg. Med fra Sjælland fik hun uddannelde og hendes mand, før parret flyttede til Hanning.

Annonce

KFUMs Soldaterhjem

På KFUMs Soldaterhjem bydes alle velkommen uanset køn, alder, militær rang, etnisk oprindelse eller religiøs overbevisning. Der arbejdes blandt forsvarets tjenestegørende personel ved forkyndelse af det kristne budskab og praktisk tjeneste.

KFUMs Soldatermission i Borris drives af KFUMs Soldatermission, der arbejder på folkekirkens grundlag.

Årlig omsætning for KFUMs Soldaterhjem i Borris er på cirka 900.000 kroner.

Årligt er der cirka 30.000 besøg på KFUMs Soldaterhjem i Borris, heraf omtrent halvdelen er besøg ved kantinevognen.

Flere frivillige

Den nye soldaterhjemsleder er ansat med en særlig opgave: At engagere flere frivillige i det daglige arbejde på KFUMs Soldaterhjem i Borris.

Kirsten kommer med solid erfaring i ledelse af frivillige fra Kirkens Korshær, og desuden har hun et godt kendskab til soldatervens venner i Skjernkredsen, som en nærmeste bagland for det lokale soldaterhjem. Gennem de seneste år har Kirsten været med i soldatervennernes kredsbestyrelse.

Om den særlige opgave, Kirsten ansættes til, lyder det i pressemeddelelsen:

- Jeg oplever, at KFUMs Soldaterhjem i Borris er et åbent og imødekommende sted. Besøgene på soldaterhjemmene varierer meget afhængig af den skiftende aktivitet i skydelejren. Det er en del af jobbet, og det kan være en udfordring, at så mange forskellige soldater kun er i området få dage af gangen. Men fra Kirkens Korshær har jeg også erfaring med at være mere opsøgende, som jeg kan trække på her.

Kørsel med soldaterhjemmets kantinevogn er et stort aktiv, der skal fortsætte uændret. Til gengæld skal der kigges på soldaterhjemmet øvrige muligheder.

- Skal det være mere dagligstue eller kaffebar? Der er nogle spændende overvejelser, som jeg glæder mig til at arbejde videre med, fortæller Kirsten og tilføjer:

- Det kan være en større opgave at være ledere for frivillige end at være ledere for lønnede. Man skal huske at se de frivillige, som de mennesker, de er. Hvilke ressourcer har lige præcis denne person? Hvordan kan vi bruge personens styrker til gavn for opgaven?

Kirkesanger

Udover jobbet som leder af KFUMs Soldaterhjem i Borris, er Kirsten Nørremark Jensen kirkesanger i Finderup og Sædding. Hun spiller desuden klaver, og begge dele kan komme til gavn ved aftensang på KFUMs Soldaterhjem.

Kirsten Nørremark Jensen er opvokset i et rummeligt hjem, der var præget af Indre Mission samt KFUM og KFUK. Kirsten er rundet af hendes diakonale og socialpædagogiske arbejde, og ægteparret er begge med i Indre Mission i Hanning. Sammen har de fire børn og otte børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Frivillige foreninger kan blive fritaget for affaldsgebyr på genbrugspladser

Annonce