Annonce
112

Kirketyverier: Politiet har flere mistænkte i kikkerten

Politiet overraskede i februar tre tyveknægte ved Nr. Omme Kirke på grund af vejarbejde, der sendte patruljevognen på en omvej forbi kirken. Arkivfoto
Sigtelser er på vej mod flere unge mænd, der menes at stå bag flere indbrud i kirkers redskabsskure.

RINGKØBING-SKJERN: Da politiet tilfældigt forstyrrede et indbrud i Nr. Omme Kirke ved Grønbjerg i februar og anholdt tre unge mænd, gav det et gennembrud, der kan føre til opklaringen af indbrud i flere kirkers redskabsskure både i Ringkøbing-Skjern Kommune og i Syd- og Sønderjyllands Politikreds.

Efterforskningen har nemlig vist, at en gruppe af flere unge mænd, der kommer fra den nordlige del af Varde Kommune, både har organiseret og stået bag indbruddene.

- Vi har fire mistænkte, som vi har efterforsket, og vi forventer snart at sigte dem, fortæller efterforsker Ronè Højgaard, der p.t. blot mangler at sammenligne teleoplysninger fra de mistænktes telefoner og forskellige gerningssteder, før der kan rejses en sigtelse.

Annonce

20 forhold

De fire mistænkte kan forvente at blive sigtet for omkring 20 forhold, hvoraf de 17 drejer sig om indbrud, primært i kirkers redskabsskure, hvor blev stjålet værktøj og haveredskaber.

I januar og februar var der syv indbrud i Ringkøbing-Skjern Kommune ved Lønborg, Videbæk, Tim, Hee og Bølling kirker. Desuden var der indbruddet i Nr. Omme Kirke, som de tre anholdte har tilstået at stå bag, ligesom de tilstod et indbrud i Vedersø Kirkes redskabsskur samme nat.

Mændene er også mistænkt for at have stjålet designmøbler i blandt andet Skjern.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce