Annonce
Skjern

Kirkeskolen i Skjern får penge til legebaner i skolegården

Både Kirkeskolen i Skjern og Staby Skole har fået penge. Pressebillede

Skjern: Det bliver endnu sjovere at være barn på Kirkeskolen i Skjern. I længere tid har skolen ønsket sig legebaner til læring i skolegården. Halvdelen af pengene havde man selv og nu dækkes den anden halvdel af en donation på 5.000 kroner fra Mejeriernes Skolemælkslegat, der uddeles to gange årligt.

Der er tale om en bane til boldspillet "Ost", som er en aktivitet, der kan have et næsten ubegrænset antal deltagere, da der er tale om et spil, hvor man roterer. Derudover ønskes en ”Slangebane” med 16 felter, hvor to hold dyster om at komme først igennem. Når man vinder, så må holdet rykke et felt frem – og det kan enten afgøres med klassisk sten, papir, saks eller en dyst på viden.

Begge baner brændes fast på asfalten og kommer således til gavn og glæde for elever i mange år fremover.

Samtidigt har Staby Skole fået 2.446 kroner som støtte til en primitiv tarzanbane, hvor eleverne kan udvikle styrke og balance i pauserne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Jeg kommer snart på besøg: Vi er nødt til at hjælpe hinanden

Læserbrev: Jeg er beæret over, at de lokale håndværksvirksomheder har sagt ja til, at jeg skal stå i spidsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Der venter mange opgaver forude. Vi skal fortsætte med at prioritere erhvervsvenligheden i vores lokale kommuner, og vi skal fortsætte det lange seje træk med allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Ringkøbing, Struer, Skive og Holstebro gør en stor indsats i det partnerskab, kommunerne har med Dansk Byggeri. Jeg håber, at også Lemvig, Viborg, Herning og Ikast-Brande vil støtte op om den dagsorden og indgå en partnerskabsaftale med os. Hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde deres medarbejdere i nærområdet, er vi nødt til at hjælpe hinanden. Både nu og i fremtiden vil den grønne dagsorden også komme til at påvirke alt fra vores hjem til vores arbejdspladser, og her spiller vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder en stor rolle. Der skal bygges mere bæredygtigt, der skal energirenoveres, så vi bruger så lidt energi som muligt, og både maskiner og byggematerialer skal have mindst mulig CO2-udledning. Jeg håber, at kommunerne vil tage de første skridt og være med til at sætte skub i den grønne udvikling i Midt- og Vestjylland. Og politikerne på Christiansborg skal sørge for de rigtige rammer, der gør det muligt og attraktivt for både kommuner og private at følge den grønne sti. Jeg glæder mig til at komme rundt i Midt- og Vestjylland og møde både borgmestre, kommunaldirektører, embedsmænd lærere, elever og virksomheder. Jeg ser frem til, at vi både lytter til hinanden og hjælper hinanden med at sikre, at vores lokalområde også i fremtiden vil være attraktivt for både virksomheder og borgere.

Annonce