Annonce
Læserbrev

Kirkens Korshær. Tag godt imod de mange frivillige indsamlere

Læserbrev: Nu på søndag den 17. november bliver der samlet ind til arbejdet med udsatte familier, børn og unge. Det er Kirkens Korshær, som afholder landsindsamling.

Kirkens Korshær er en hjælpeorganisation, der med udgangspunkt i folkekirkelige værdier udfører socialt arbejde i hele Danmark. Siden 1912 har Kirkens Korshær hjulpet socialt udsatte mennesker i Danmark - hjemløse, misbrugere, psykisk syge, ensomme, fattige børnefamilier med flere.

Kirkens Korshær driver herberger og varmestuer over hele landet. Her kan mennesker ramt af hjemløshed og andre sociale problemer, få en pause fra det pres, de lever med udenfor.

Varmestuens medarbejdere tilbyder et måltid mad, samtaler og fællesskab, tørt tøj og et sted at hvile sig. De fleste steder kan medarbejderne også hjælpe med rådgivning og skabe kontakt til systemet, hvis vedkommende beder om det.

Kirkens Korshær har 450 ansatte, der blandt andet driver varmestuer, herberger, væresteder for børnefamilier og rådgivningstjenester i 29 byer i Danmark. I mange byer er der korshærspræster, som tilbyder samtaler, gudstjenester og kirkelige handlinger.

Kirkens Korshær har cirka 9000 frivillige, som hjælper til i det sociale arbejde og driver de 250 genbrugsbutikker, der er med til at finansiere hjælpearbejdet.

Grundlæggende er Kirkens Korshær finansieret af private midler, som er doneret af mennesker med hjerte for omsorg.

Mennesker i Danmark bliver i stigende grad overladt til at klare sig selv. Samfundets krav vokser og netværk brister og uligheden samt ensomheden følger med.

Flere og flere mister fodfæste i livet. Hver dag kommer der mennesker i Kirkens Korshær, der lever på kanten af samfundet og det er udsatte og sårbare mennesker med svære sociale psykiske og økonomiske problemer.

Alle disse mennesker, som bor sammen med alle os andre i Danmark, har brug for din hjælp.

Indsamlingen i de lokale områder går fortrinsvis til det lokale Kirkens Korshærs arbejde i de Midt- og Vestjyske Kommuner, på værestederne og til Børnehjørnet med fokus på familiearbejdet.

Jeg glæder mig til at deltage aktivt og være med til at samle ind igen i år til støtte for udsatte familier, børn og unge.

Tag derfor godt imod de mange frivillige indsamlere, der ringer på din dør nu på søndag den 17. november.

Annonce
Karl Højhus Jeppesen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Pårørende til trafikdræbt er fundet

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Annonce