Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kirkegang i sofaen: Digital gudstjeneste er godkendt hos familien Madsen

Jakob Madsen fulgte med i gudstjenesten via Facebook, og han skal se de næste Facebook-gudstjenester også. Privatfoto

HVIDE SANDE: Kirkegang er en fast del af søndagen i 18-årige Jakob Madsens familie. For hans eget vedkommende er det ikke så tit, han selv kommer afsted til søndagsgudstjenesten, men han er elev på Det Kristne Gymnasium og kommer i IMU, så kristendommen har en fast plads i hans tilværelse.

Men når familien ikke kan komme til kirke, så måtte kirken komme til familien. Og det gjorde den så søndag, da Helligåndskirken og sognepræst Daniel Kristiansen tonede frem på skærmen i familiens hjem. Udover Jakob så også hans søster Anna Kathrine og forældrene Mette og Karl Madsen med. Og den digitale kirkegang er absolut godkendt, hvis man spørger Jakob Madsen.

- Det fungerede meget fint. Det er det samme som at gå i kirke, bare at man er hjemme i stuen, og på en måde er det måske mere afslappende, konkluderer Jakob Madsen.

Han skal også se de næste udsendelser fra kirken, men dog er det ikke helt det samme som at sidde på kirkebænken.

- Når man sidder nede i kirken, er man mere nær ved hinanden. Her er man ikke sammen som en menighed, siger Jakob Madsen.

Og det som blev sagt, hvor Daniel Kristiansen tog udgangspunkt i den aktuelle krise, var noget, der satte tankerne i gang hos Jakob Madsen. Særligt referencen til coronas betydning som krone, og relationen til tornekronen på Jesus som et symbol på at han tog smerten på sig, synes Jakob Madsen var en god pointe, ligesom han syntes, at det var en god pointe, at man er i en kamp, som er vundet på jorden, men at det handler om at være på den rigtige side i kampen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce