Annonce
Videbæk

Kirkegængere er tilbageholdende: Kirke dropper halgudstjeneste og rykker hjem i kirken

Flemming Harpøth Møller. Foto: Mads Dalegaard
Videbæk Sogn dropper halgudstjenesterne og rykker "hjem" i kirken. Mange kirkegængere er det seneste stykke tid blevet hjemme, og man forventer, at det samme gør sig gældende juleaften.
Annonce

Videbæk: Det er ved at være længe siden, at Videbæk Kirke blev vejet og fundet for let - eller for lille - da årets juleaftensgudstjenester skulle planlægges.

For med de gældende restriktioner ville det knibe med at få plads til de omkring 1600 gæster, der typisk er at finde til gudstjenesterne juleaftensdag i Videbæk Kirke. Det ville i hvert fald kræve en hulens masse gudstjenester, hvis det kunne lade sig gøre.


For mange er kirken jo nummer ét sted at fejre gudstjenesten, og når vi skønner, at det faktisk kan dække behovet, ligger det lige til højrebenet at vi så tager den beslutning at flytte det tilbage til kirken.

Flemming Harpøth Møller, sognepræst


Derfor faldt valget på Videbæk Idræts- og Fritidscenter som erstatning i dette corona-år. Her ville der være plads til 250 kirkegængere ad gangen, og hvis man tilføjede en ekstra gudstjeneste, ville det give mulighed for, at 1250 også i år kunne holde traditionen i hævd.

De planer er dog ændret nu.

- Der er rigtig mange, der på grund af forsigtighedsprincippet vælger at blive hjemme og benytte sig af, at vi har mulighed for at sende gudstjeneste på TV via lokalnettet. Så der er mange, der siger, at de ikke ønsker løbe den risiko og bliver hjemme. Det har betydet, at vi har måttet konstatere, at det med stor sandsynlighed også ville smitte af på juleaften, at der er mange, der siger, at "i år, springer vi over". siger sognepræst Flemming Harpøth Møller.

Annonce

Gudstjeneste aflyst

Derfor rykker julegudstjenesterne nu "hjem" i kirken.

- For mange er kirken jo nummer ét sted at fejre gudstjenesten, og når vi skønner, at det faktisk kan dække behovet, ligger det lige til højrebenet at vi så tager den beslutning at flytte det tilbage til kirken, siger Flemming Harpøth Møller.

Tilbageholdenheden ved de fysiske julegudstjenester i år har også gjort, at kirken har valgt at aflyse én af de planlagte gudstjenester lillejuleaften.

Årets julegudstjenester i Videbæk Kirke

23. december (kræver adgangsbillet)

15.30 - ved Ruben Elkjær Kristensen

24. december (kræver adgangsbillet)

11.00 - Rytmisk gudstjeneste ved Ruben Elkjær Kristensen

13.00 - ved Flemming Harpøth Møller

14.00 - ved Flemming Harpøth Møller

15.00 - ved Flemming Harpøth Møller

16.00 - ved Flemming Harpøth Møller

25. december

10.30 - ved Flemming Harpøth Møller

26. december

14.00 - ved Ruben Elkjær Kristensen

27. december

10.30 - ved Flemming Harpøth Møller

Annonce

Kun adgang med billet

Der vil i selve kirken være plads til 100 kirkegængere, men også kirkehuset ved siden af inddrages, og her vil 50 personer ad gangen kunne følge slagets gang på storskærm.

For at sikre, at ingen kommer til at gå forgæves, har kirken indført et billetsystem. Frem mod jul har borgerne kunne hente adgangsbilletter til den nu ene gudstjeneste den 23. december og de fem, der afholdes juleaftensdag.

- Det ville være ganske ubærligt for alle at blive afvist og at måtte afvise nogle, når de nu har -specielt den 24. december – fået det pæne tøj på og er taget til julegudstjeneste. Så vi er egentlig meget godt tilfredse med, at folk i de her dage kan komme og afhente deres billetter, siger sognepræsten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Redningsmand kom til hjælp i klipklapper og fik bøvl for det: Nu er han vandværkets nye driftschef

Ringkøbing-Skjern

I næste uge får tusindvis af kommunens borgere nyt internet og tv-signal: Sådan skal du forholde dig

Annonce