Erhverv

Kinco tager de tunge løft

Efter en international karriere i store koncerner er Søren Sloth vendt hjem til fødegården uden for Holstebro, hvor han har omdannet den gamle svinefarm til handelsvirksomhed. Foto: Thomas Maxe
Søren Sloth afsluttede en international karriere for at vende hjem til fødegården, hvor han sælger ramper og hjælpemidler til transport af mennesker og gods.

HOLSTEBRO: - Folk skal blive længere og længere på arbejdsmarkedet. Og når man ikke længere kan arbejde, skal man helst blive i eget hjem så længe som muligt. Vi har udstyr, der kan hjælpe med begge dele.

Så enkelt præsenterer Søren Sloth sin forretning Kinco, som forhandler udstyr til at lette de tunge byrder, når mennesker og gods skal transporteres.

Han sælger mest ramper og lifte til den tungere varetransport, men et voksende forretningsområde er de mindre ”trappeklatrere” med elmotor, som hjælper alt fra hvidevare-montører til ambulancereddere med at skåne ryggen.

- Der er en enorm interesse for hjælpemidler, fordi der – heldigvis – er kommet langt større fokus på arbejdsmiljø. Førhen var der mange steder end kultur, hvor man sagde: ”Bare tag fat”, men i dag er der ikke nogen, der griner af et bud eller en vaskemaskine-montør, som bruger en trappeklatrer. Tværtimod. Og arbejdsgiverne har også forstået, at hjælpemidlerne både øger effektiviteten og giver færre sygedage. På den måde kan hjælpemidlerne hurtigt tjene sig hjem, forklarer Søren Sloth.

Kinco

Handelsvirksomheden Kinco blev etableret i 2002 af Søren Sloth, som efter en længere karriere i Asien og Schweiz for Århus Oliefabrik og F. L. Schmidt overtog fødegården efter sine forældre i Naur ved Holstebro.

Grisene er slagtet, og gården er i stedet omdannet til lager og værksted for ramper til varevogne, lastbiler og trailere, læsseramper, trappemaskiner og hjælpeudstyr til transporten af mennesker og gods.

Navnet Kinco er sammensat af det japanske ord ”kin”, som betyder guld eller ”noget af værdi”, og ”co” som i ”company”.

Kinco er vokset organisk. De nuværende tre ansatte præsterede i 2017 en relativt beskeden bruttofortjeneste på knap 700.000 kroner.

Hjemmeside: www.kinco.dk

Ældre kommer mere ud

Særligt inden for sundheds- og plejesektoren er der sket en rivende teknologisk udvikling i hjælpemidler. Den gavner ikke kun plejepersonalet.

- Det kan være ret tungt at skubbe en kørestol over længere afstande, så vi har leveret en hjælpemotor, der kan monteres på en helt almindelig kørestol. Det har været en stor hjælp for personalet, men det har også betydet, at beboerne kommer oftere ud på ture, siger Søren Sloth.

Udfordringerne med mennesketransport bliver ikke mindre af, at vi bliver tungere og tungere. Det går ikke mindst ud over de stakkels ambulancereddere, som ofte skal bære både syge og afdøde ned ad trapper under forhold, som man får helt ondt i ryggen bare af at tænke på.

- Trappeklatreren er ikke større, end at den sagtens kan være i ambulancen, så det er en stor forbedring for arbejdsmiljøet. Vi har også leveret en særlig trappestol til XXL-ambulancer, som kan bære op til 300 kilo, siger Søren Sloth.

Redning ned ad trappen

Efter den tragiske brand i august på plejehjemmet i Allingåbro på Djursland, hvor tre ældre mistede livet, har Kinco oplevet en markant øget interesse for trappestole til redning.

- Der er stor risiko for, at elevatorer vil være ude af drift, hvis det brænder, og hvis en beboer ikke selv kan hverken gå, stå eller sidde, venter der en tung opgave for plejepersonalet under evakuering. Man vælger ofte at kalkulere med, at plejerne kan få beboeren lagt på et lagen, og så kan de trække beboeren i sikkerhed. Men det kan jo tage livet af de gamle, hvis de brækker knogler ved at blive slæbt ned ad trapperne, siger Søren Sloth.

Kinco sælger til det formål en lille letvægts-evakueringsstol, hvor sårede og gangbesværede kan ”køres” ned ad trappetrinene på en slags larvefødder. Og så vejer stolen kun 10 kilo, så man kan hurtigt løbe op og hjælpe den næste evakuent.

- Velfærdsteknologi bliver mere og mere efterspugt, også i private boliger. Derfor takkede vi også ja, da Aarhus Kommune inviterede Kinco med til ”Sundhed og forebyggelse” i Dokk1. Det er en udstilling for sundheds- og velfærdsteknologi, men man kan ikke bare invitere sig selv, så vi er stolte af at være repræsenteret, siger Søren Sloth.

Udviklingsplan er klar

Han er bevidst om, at Kinco gør sig i nicheprodukter, og derfor er der også et loft for, hvor stor virksomheden kan blive på det danske marked. Men hvor præcis loftet er, ved han ikke endnu. Foreløbig har han indgået et samarbejde med Aarhus Universitet, som finder højtuddannet arbejdskraft til at hjælpe Kinco med at udvikle forretningen.

- Det værste, man kan gøre, er at tro, at man kan alting selv. Det er også skønt at få nogle yngre mennesker ind i virksomheden. De kommer med nyeste viden, stor energi, og så ser de tit ting, som man ikke selv har tænkt på, siger Søren Sloth.

Kinco sælger også hjælpemidler til plejesektoren. Det er et marked i kraftig vækst, til gavn for både brugere og plejepersonalets arbejdsmiljø. En hjælpemotor til kørestolen kan monteres for cirka 27.000 kroner. Foto: Kinco
0/0
Erhverv

Borgmesteren: Vi er helt bevidste om de trafikale udfordringer - og vi gør noget ved dem!

Erhverv

HSHansen højt til vejrs: Skal lave facaden på 14 etagers højhus i Aarhus

Erhverv

Udviklet i Sound Hub i Struer: Nyt stetoskop kan redde tusindvis af liv

Erhverv

Designvirksomhed vil nå en milliard i omsætning

Erhverv

Charmeoffensiv for en branche i bevægelse

Erhverv

Stort galleri: Imponerende sandrobotter tager form

Erhverv

Trods hektiske måneder: Skjern Bank lander på 44,2 millioner i første kvartal