Annonce
Indland

Kim Larsen-minder: Da Larsen kaldte Odenses bykonge for en laktaske

I sommeren 2002 var Kim Larsen i gang med en af sine mange turneer med Kjukken, da han i Fyens Stiftstidende gav sin mening til kende om hjembyens politikere. Der var især hårde ord om daværende borgmester Anker Boye (S), som Kim Larsen kaldte for en "laktaske". Arkivfoto: Robert Wengler.

I 2002 luftede Kim Larsen sin frustration over politikerne i hjembyen Odense. Værst gik det ud over daværende borgmester Anker Boye (S), som Kim Larsen kaldte en "laktaske".

I sine sidste leveår gav Kim Larsen meget sjældent interview i aviser eller tv.

Men i 2002 var der fuld drøn på Kim Larsen, da han i Fyens Stiftstidende gav sin mening til kende om politikerne i hjembyen Odense. Værst gik det ud over daværende borgmester Anker Boye (S). Om Odenses mangeårige bykonge sagde Kim Larsen blandt andet:

- Jeg kalder ham en laktaske. Jeg siger ikke, at han er en laktaske, for så får jeg bare en injuriesag på nakken, og det gider jeg ikke. Men jeg siger, at jeg synes, at han ligner en laktaske. Du ved, den ser nydelig ud, men der er ikke ret meget i den, sagde Kim Larsen i interviewet, som udkom i sensommeren 2002.

Og Kim Larsen havde lige lidt mere at sige om Anker Boye, der var Odenses borgmester fra 1994 og frem til 2005 og igen fra 2010 til udgangen af 2016:

- Jeg fatter ikke, at Anker Boye kalder sig socialdemokrat. Han er da konservativ. Engang var Socialdemokratiet et parti, der beskyttede den lille mand. Sådan er Anker Boye ikke. Han er kun borgmester for de stærke, lød svadaen fra Kim Larsen, der i midten af 1990'erne var flyttet fra København til Odense, hvor han boede til sin død i søndags.

Annonce
Fra 1994 og frem til sin død boede Kim Larsen i Odense. Han og Kjukken gav mange koncerter i hjembyen. En af de største fandt sted, da Kim Larsen og Kjukken i 2017 spillede på Tinderbox foran et massivt publikum på den odenseanske festival. I 2002 gav Kim Larsen sin mening til kende om hjembyens politikere. Og de gik ikke stille af. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Mafiametoder

Inden sin enestående karriere på den danske musikscene var Kim Larsen blevet uddannet som skolelærer. Og det var blandt andet nogle omfattende besparelser i det kommunale odenseanske skolevæsen, der dengang i sensommeren 2002 fik Kim Larsen til at tale med de helt store bogstaver dagen efter, at han og Kjukken havde givet en af bandets mange koncerter i Den Fynske Landsby.

Han var fortørnet over, at betalingen for at have børn i skolefritidsordninger på privatskoler stod til at stige kraftigt. Det var håbløst, mente Kim Larsen, som dengang havde de ældste af sine to yngste drenge gående på en privatskole i Odense. Det var Hjalmer Larsen, der i dag selv har fået en musikalsk karriere.

Kim Larsen var også meget sur over, at nogle politikere - ifølge Larsen - havde fremført et synspunkt om, at de ældre generationer var for dyre og lå ungdommen til byrde.

- Når jeg hører politikerne omtale de gamle som "for dyre" og for "at ligge ungdommen til byrde", bliver jeg rasende. Det er en sjofelhed, mafiametoder og en hån mod folk, der har arbejdet og betalt skat i 60 år. Hvad bilder de sig ind, de politikere, spurgte Kim Larsen.

Mange havde læst med, da Kim Larsen i Fyens Stiftstidende i august 2002 havde udtalt, at borgmester Anker Boye var en laktaske. Her ses en masse tasker, som var blevet en væsentlig del af demonstrationen, da der foran Odense Rådhus blev demonstreret mod det sparebudget, der blev vedtaget i efteråret 2002. Arkivfoto: Rikke Madsen.
Odenses mangeårige borgmester Anker Boye (S) måtte stå for skud, da Kim Larsen i 2002 udtalte sig om byens politikere. Borgmesteren, der her er fotograferet i forbindelse med det seneste kommunalvalg, blev kaldt "en laktaske" af Kim Larsen. Arkivfoto: Ivar Juel Nordentoft.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Frivillige foreninger kan blive fritaget for affaldsgebyr på genbrugspladser

Annonce